25. oktober 2020
Psykoterapeut Susanne Kalvåg er glad for, at hun har klinik i en opgang, hvor hun kan dele tanker om sit fag med andre psykoterapeuter og psykologer.
gallery icon

Se billedserie

Psykoterapeut Susanne Kalvåg er glad for, at hun har klinik i en opgang, hvor hun kan dele tanker om sit fag med andre psykoterapeuter og psykologer.
Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bag om Hovedgaden 55: Et fællesskab af psykologer, psykiatere og psykoterapeut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bag om Hovedgaden 55: Et fællesskab af psykologer, psykiatere og psykoterapeut

Det kollegiale fællesskab trumfer konkurrencementaliteten inde bag murstensbygningen på Hovedgaden 55B i Hørsholm. "Det er vigtigt med kollegaer," siger psykoterapeut Susanne Kalvåg

Ugebladet Hørsholm - 19. januar 2020 kl. 08:00
Af Anders Dall

For godt seks år siden skiftede psykoterapeut Susanne Kalvåg opgang D i Codan bygningen på Hovedgaden 55 ud med opgang B.

Årsagen var simpel. Hun savnede kollegaer og ville gerne have klinik et sted, hvor hun kunne spare og dele tanker inden for sit fag med ligesindede, når hun ikke havde patienter. Og hun behøvede ikke at lede længe.

”Da jeg snakkede med vores pedel, sagde han: Der er altså lidt flere af dine kollegaer over på den anden side, hvis du hellere vil det.”

Ved første øjekast giver det ikke sig selv, at Hovedgaden 55B i dag er kendetegnet ved blandt andet at rumme flere psykoterapeuter, psykologer og psykiatere.

Går du forbi den gule og rødstribede murstensbygning er du nødt til at åbne hoveddøren ind til opgang B, før du bliver klogere på, hvem der egentlig holder til i opgangen.

arrow Læs også: Bag om Arboretet: Det vigtigste er at gå rundt, snuse og fange atmosfæren
Psykologisk sammenhold

Alene i opgang B er der blandt andet fem psykologer fordelt på 1. og 2. sal samt tre psykoterapeuter og to psykiatere. Selv om de har hver deres klinik, så er der plads til at dele tanker omkring deres fag i pauserne.

”Vi kan godt have mange psykologiske emner, vi kender til og synes er interessante at dele med hinanden, en spændende bog eller et foredrag. Det synes jeg er rart,” siger Susanne Kalvåg.

Derudover mødes flere af dem hver 6. uge og spiser sammen, forklarer hun.

”Psykoterapeuter som mig selv og psykologerne kan godt mødes, og så er vi sammen en time eller halvanden. Det er bare meget rart i stedet for at være helt selv, synes jeg. Jeg er ret social,” tilføjer hun.

Kom med bag om
I en artikel-serie går Ugebladet Hørsholm bag om en række lokale steder og historiske ejendomme, hvor vi fortæller, hvad der sker inde bag facaden.

Vi har besøgt:
  • Hovedgaden 55
  • Hørsholm Sognegård
  • Kongevejscentret
  • Den Militære Klædefabrik
  • Det Gamle Rådhus
  • Karen Blixen Museet
  • Hørsholm Midtpunkt
  • My Beautiful Gallery
  • Arboretet

Læs en ny artikel i serien hver dag her på ugebladet.dk
Ikke konkurrenter

For psykolog Zenna Allesøe, der også holder til på 2. sal på Hovedgaden 55B, giver det også mening at have sin klinik i en bygning, hvor man kan have en form for arbejdsfællesskab med andre psykologer:

”Lige da jeg flyttede herover tænkte jeg: Hold da op, det er meget konkurrence, men der er nok til os alle. Det er godt at kunne mødes med andre og spare som psykologer. Det synes jeg er rigtig rart.”

Det konkurrencemæssige aspekt er heller ikke noget, som Susanne Kalvåg ser som et problem på nuværende tidspunkt. Hun har da også fået en anden psykoterapeut til bygningen, og en af de andre psykologer i opgangen har gjort det samme, fortæller hun.

”Jeg tænkte ikke over, at det kan blive et konkurrenceproblem, det har jeg ikke spekuleret på, for jeg har nok at lave,” siger Susanne Kalvåg.

arrow Bag om My Beautiful Gallery: Kunst i levende rammer
20. januar 2020 kl. 07:25 Opdateret: kl. 07:27
arrow Bag om Hørsholm Sognegård og fredsduernes mure
18. januar 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 11:18
arrow Bag om Kongevejscentret: Bindeleddet hedder Lisbeth
17. januar 2020 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:34
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?