26. marts 2019
Man skal holde balancen, mens der komponeres drinks rundt omkring tommeltotten i de håndlavede skåle med hul i bunden. Her er det kustode Hanne Simonsen, der er mester for drinken. Foto: Per Witt
Man skal holde balancen, mens der komponeres drinks rundt omkring tommeltotten i de håndlavede skåle med hul i bunden. Her er det kustode Hanne Simonsen, der er mester for drinken. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Velkomstdrink i kunstforeningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velkomstdrink i kunstforeningen
Ugeavisen Næstved - 09. juli 2018 kl. 12:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man får lov til først at vaske hænderne - eller ialtfald tommelfingeren - når man træder ind til den aktuelle udstilling "Jubilæum" i Næstved Kunstforening på Sct. Peders Kirkeplads. Og det af den grund, at tommelen bliver involveret aktivt i en ret så speciel, men meget velsmagende drink.

På bordet lige indenfor i lokalet står en række håndformede keramikskåle med et stort hul i bunden. Ideen er, at man finder en skål, der passer til tommelfingeren, der sættes i som en prop i bunden. I skålen, der nu har en strittende tommelfinger i midten, serveres - eller rettere komponeres - en til udstillingen passende drink bestående af en rød bærekstrakt, et bæger eksotisk rom, lidt danskvand, flødeskum og hindbærsauce og der sluttes af med et sødt, syltet kirsebær på toppen.

Hvad drinken hedder blev ikke opklaret, men smagen var dejlig frisk - sød, syrlig, spirituelt sprudlende og fløde-afrundet. Og med lidt held holder tommeltotten skålen tæt - som fingeren i diget.

Det var en god introduktion til gruppeudstillingen med nye arbejder af 10 lokale, yngre kunstnere. En udstilling der varer til 12. august. Det vides i skrivende stund desværre ikke, om alle besøgende bliver introduceret til den noget specielle smagning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk