4. juli 2020
Tonny Larsen lægger kræfterne i og får gang i det gamle spil, der styrer de skotter, der sørger for at regulere vandstanden i Susåen. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Tonny Larsen lægger kræfterne i og får gang i det gamle spil, der styrer de skotter, der sørger for at regulere vandstanden i Susåen. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Susåen tørster efter vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Susåen tørster efter vand
Ugeavisen Næstved - 26. juli 2019 kl. 15:04
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nogen der skal klare ærterne selvom solen skinner og lufttemperaturen nærmer sig de 30 grader. Søren Skov Hansen, Frank Rabæk og Tonny Larsen er blandt de få, der ikke holder ferie hos Park & Vej, så det er dem, der har opgaven tæt på vandet.

På det seneste er vandstanden faldet opstrøms i Susåen, og årsagen er, at de gamle sluseporte er utætte.

Tonny Larsen lægger kræfterne i for at sætte gang i det store tandhjul der er med til at bestemme, hvor langt sluseporten kommer ned. Imens fortæller kollega Frank Rabæk, hvordan operationen blev forberedt aftenen forinden ved at hæve et skot og lade vandet strømme frit.

De er snart færdige og forsikrer, at vandstanden vil stige igen i løbet af et par dage. Cirka 100 meter derfra er kanosejlere på vej til Slusehuset, som er det kendte sted, hvor en dejlig kanotur slutter og kanoerne slæbes op.

Her er der knap nok vand nok til at sejle det sidste stykke, og her er vandstanden endnu ikke ved at stige nævneværdigt. I mellemtiden kan miljøfolk og lodsejere holde øje med Susåen og måske overveje om det overhovedet er nødvendigt at regulere vandstanden i Susåen. Det står klart, at hvis den gamle Sluse ikke stopper vandet i Næstved, vil det med stor sandsynlighed få stor indflydelse på kanosejladsen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk