12. august 2020
Sagnet om Sankt Jørgen og Dragen bliver vakt til live. Her ses holdet bag den fine drage, som i bedste 3D-stil placeres svævende i en ramme. Den får plads på gangen på fredag.
gallery icon

Se billedserie

Sagnet om Sankt Jørgen og Dragen bliver vakt til live. Her ses holdet bag den fine drage, som i bedste 3D-stil placeres svævende i en ramme. Den får plads på gangen på fredag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sankt Jørgen redder skolen og prinsessen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sankt Jørgen redder skolen og prinsessen
Ugeavisen Næstved - 10. oktober 2019 kl. 11:12
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der optages videoer på gangen, og der er en gruppe i skolekøkkenet som pynter de sidste af dagens i alt 300 muffins. De skal snart deles ud på de værksteder, hvor skolens godt 350 elever er i fuld gang med at forberede den store fødselsdag.

På væggene ses billeder med lærere og elever fra en svunden tid. Der er også en store overskift på en spiseseddel fra Ekstra Bladet. Det var i 1979, da Sct. Jørgens Skole vandt 6-5 over Skomarkskolen.

Fodboldsensationen er også omtalt i skolens egen dugfriske avis og her kan man også læse om den nu pensionerede og tidligere skoleinspektør Hans Jørgen Færk. - Kald mig bare for Færk, siger han til børnene, som har hørt om, hvor meget skolen har betydet for ham.

Jørgen er kodeordet for mange af emneugens aktiviteter, idet alle elever har fået kendskab til sagnet om Sct. Jørgen. Det siges, at ridder Jørgen reddede en prinsesse fra en frygtelig død. Hun stod for at skulle ofres til en glubsk drage, der styrede byen.

På fredag bliver alle børnenes projekter præsenteret på skolen i løbet af dagen, som begynder med et stort Ja-Hue Fødselsdags-motionsløb. Skolens ledelse og lærere holder reception for gæster - herunder tidligere elever og lærere fra kl. 13.30-15. Borgmesteren kommer og datidens skoleleder Hans Jørgen Færk vil også deltage i festlighederne.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk