23. juli 2019
Familiehygge i stuen med to af husets børn, Cornelia og Julius og mor Anna Helleberg Kluge. Her røbes det, at gaven til far Thomas er købt, så han kan glæde sig til onsdag, når han kan fejre sin 50 års fødselsdag. Fotos: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

Familiehygge i stuen med to af husets børn, Cornelia og Julius og mor Anna Helleberg Kluge. Her røbes det, at gaven til far Thomas er købt, så han kan glæde sig til onsdag, når han kan fejre sin 50 års fødselsdag. Fotos: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kluge fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kluge fylder 50 år
Opdateret 05. marts 2019 kl. 09:01
Ugeavisen Næstved - 05. marts 2019 kl. 08:53
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er højt til loftet i præsteboligen, hvor Thomas Kluge flyttede ind sammen med familien sidste år. Onsdag 6. marts runder han et skarpt hjørne. Det påvirker ikke Danmarks mest markante portrætmaler.

En duft af velbrygget kaffe bringer hygge i de smukke rammer, der er prydet af Kluges malerier af husets fem børn signeret med barnets navn i bunden på de sorte rammer.

Ikke at forglemme billedet af fru Anna Helleberg Kluge, der sidste år var årsag til hele familien flyttede fra Korsør til Næstved. Da hun valgte at skifte jobbet som sognepræst i Sct. Povls Kirke til fordel for et virke som sognepræst i Sct. Mortens Kirke og provst i Næstved.

Avisen er på besøg for at lave et portræt i ord og billeder af den kommende fødselar, der er svær at vride et smil ud af, når han bliver fotograferet, men et godt grin i en samtale falder ham absolut ikke svært.

Samtalen er i gang i det store røde hus på Ostenfeldtsvej. Han er beæret over, at han er blevet kontaktet af flere medier, fordi han 6. marts kan skrive 50 år på sit cv.

Mens husets kunst beskues på en tur til 1. sal fortæller Thomas Kluge om sine børn:

- Augusta er 12 år - meget hurtigt kommer der en kommentar fra den lukkede værelsesdør: - Nej far, jeg er 11 år.

Ja, der er mange at holde styr på, men kunstneren nyder tydeligt de tilsammen fem børn.

Det var sin sag for menighedsrådet at finde en bolig, der var stor nok til at huse familien inklusiv en kunstmaler, der ikke kan fungere uden et atelier. Først var der tale om en bolig i gymnasiekvarteret, men her var pladsen for trang. I dag er de glade for at Søren Fahnøe overdrog præsteboligen, der ligger ved sognegården.

Det eneste der skal til for at boligen bliver fuldendt, er når husets store veranda bliver revet ned til fordel for et atelier. I øjeblikket tyer Thomas til et mindre rum i kælderen, hvor staffeliet indtil videre har en plads.

For den populære portrætmaler er det næsten ligesom at vende hjem. Han er opvokset i Tybjerg Lille bakker i en familie uden nogen kunstnerisk baggrund.

Hans mål var at blive en dygtig fodboldspiller. Ingen havde forestillet sig, han en dag ville blive en stor selvlært portrætmaler.

Mor bor i dag i Fensmark og faderen er gået bort for nogle år siden.

Læs hele portrættet om Thomas Kluge i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk