28. januar 2020
Malou Hartmann Kjær Hansen, Brian Kjær, Peter Kjær,  Dorthe Rosantus og Inge Holm Kruse var til halvmaraton i Nyborg. Privatfotos
gallery icon

Se billedserie

Malou Hartmann Kjær Hansen, Brian Kjær, Peter Kjær, Dorthe Rosantus og Inge Holm Kruse var til halvmaraton i Nyborg. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kettlebell-atleterne slæber også på medaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kettlebell-atleterne slæber også på medaljer
Ugeavisen Næstved - 23. maj 2019 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sport Hvor utroligt det end lyder, så har Sydsjællandsk Kettlebell Club i Næstved atter løftet sig til medaljer. Den sidste weekend i april deltog klubben i IKMF EM i halvmarathon i kettlebell i Nyborg.

Det har ikke spor med løb at gøre, men derimod skal man løfte de tunge kettlebells i 30 minutter. Hvis man sætter kettlebell'en ned før tid, er man ude. Klubben stillede med Danmarks yngste atlet, Malou Hartmann Kjær Hansen, 12 år. Med 375 løft over hovedet med en 8 kg tung kettlebell gav hun sine modstandere baghjul. Det var i disciplinen Long Cycle, der består af skiftevis clean og jerk. Det gav hende en fortjent guldmedalje.

De øvrige deltagere fra klubben var Peter Kruse, der med en 24 kg kettlebell, også i Long Cycle, og lavede 136 løft, det gav dog ingen medalje. Inge Holm Kruse stillede op i to discipliner med en 20 kg i henholdsvis Long Cycle og Jerk og lavede henholdsvis 340 og 486 løft. Begge resultater rakte til flotte sølvmedaljer. Brian Kjær valgte en vægt på 32 kg i Long Cycle og løftede 257 gange og lavede dermed dansk rekord og vandt overlegent en guldmedalje.

Den sidste atlet, Dorthe Rosantus stillede op med 2x12 kg kettlebells og fik dem over hovedet 340 gange i Long Cycle - det rakte også til en guldmedalje.

Den anden weekend i maj drog Dorthe Rosantus og Brian Kjær til St. Petersborg for at deltage i World Cup Stage 3. Denne gang under organisationen IUKL, hvor man står i 10 minutter på platformen. Til gengæld er vægtene en del tungere. Konkurrencen foregik i den ældste klub i Rusland, og nogle af verdens bedste atleter stillede op. Konkurrencen giver de russiske atleter adgang til landsholdet, så der er virkelig noget på spil for dem. Brian Kjær stillede op med 2x32 kg i Long Cycle og lavede 36 gentagelser. Det rakte ikke til medalje, men han stod i 10 minutter, og det i sig selv er mentalt vigtigt. Dorthe Rosantus stillede for første gang op i tre discipliner: Biathlon, Snatch og Long Cycle - denne gang med 2x16 kg. Hun var den eneste atlet overhovedet, der stillede op i mere end én disciplin og høstede tre guldmedaljer.

- Jeg er utrolig stolt over mit resultat, men har også knoklet for det. Og når toppen af den russiske komite kommer hen og lykønsker en efterfølgende, så bliver man lige en halv meter højere, udtaler Dorthe Rosantus.

Konkurrencen var en god forberedelse til det kommende IUKL EM i Tyskland i 10 minutters sæt, der ligger i starten af juni. Her deltager Inge Holm Kruse og Dorthe Hansen også.

pewi

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk