29. september 2020
Gartner Maria Spore er i fuld gang med at lave en præsenta- tion af den syrenblomstrende Hortensia, der på dagen sælges til halv pris. Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Gartner Maria Spore er i fuld gang med at lave en præsenta- tion af den syrenblomstrende Hortensia, der på dagen sælges til halv pris. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundlæg din smukke have på Havens Dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundlæg din smukke have på Havens Dag
Ugeavisen Næstved - 10. september 2020 kl. 13:00

Skal den lidt for store græsplæne ændres til en blomstrende have, er det nu de lidt triste planter skal udskiftes med nye - eller skal hækken være lidt anderledes end genboens? Så er der god grund til at lægge vejen forbi Toksværd Planteskole på søndag 13. september kl. 9-16, hvor alle efterårets nyheder er linet op på Havens Dag.

- Vi har alt hvad hjertet kan begære af planter og nyheder til efterårshaven, og vore fem gartnere står parate til at fortælle om muligheder for fornyelse og hvilke spændende plantenyheder vi har fået hjem, siger Christian Lyngs- feldt fra planteskolen, der ligger ud til landevejen ved Toksværd.

Han nævner i flæng en række græssorter til bede og potter, f.eks. Pampas-græs, Lampepudsergræs med sine finurlige, lodne blomsteraks eller elefantgræs.

Plantemåned

September måned er en fantastisk måned at plante i. Frugttræer og nøddebuske og valnød er lige til at sætte i jorden nu. Det er også nu man kan efterså græs til plænen, så den kommer flot lysegrøn op i det nye år.

Det er nu man kan bestille hækplanter som bøg og liguster til afhentning i oktober. Kunderne bliver ringet op, når de er klar til at blive hentet. Andre hækplanter som laurbær eller thjua vinder også frem i disse år og kan plantes nu.

På Havens Dag på søndag er der traditionelt mange aktiviteter i gang i Toksværd Planteskole. Ud over mange gode tilbud har planteskolen besøg af en blomstermaler, fjerkræ-entusiaster fra Næstved Fjerkræklub, Myre Expressen der fortæller om bekæmpelse af skadedyr i haven samt en ekspert i vildmarksspa, hvor man kan høre om mulighederne og i planteskolen se et eksempel på et kar. På dagen er der desuden tilbud på alle drivhusmodeller fra Juliana og Halls.

Belgiske vafler

Nu man alligevel er på besøg i planteskolen, skal man ikke lade sig snyde for en lækker, varm belgisk vaffel, som laves og serveres af selveste Erik Andersen, stamfaderen til Toksværd Planteskole.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk