1. april 2020
28uan la boutique
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det lille parfumeri lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lille parfumeri lukker
Ugeavisen Næstved - 29. januar 2020 kl. 11:00
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det forlyder, at der siden 1890 har ligget parfumeri i Torvestræde 3 og siden 1968 har Hanne Cordes drevet La Boutique samme sted. En epoke er snart forbi, når hun skal til at nyde sit otium.

Efter 52 gode og travle år vælger Hanne Cordes at lukke La Boutique.

Hun har stadig masser af energi og lyst til flere år i butikken, men hendes dygtige og garvede medarbejdere har valgt at gå på pension.

- Mona og Tove vil gerne bruge deres tid på familien, og uden de to går det ikke, smiler Hanne Cordes.

De tre har i forvejen nærmest været som en familie, idet Mona Hansen har været ansat i 47 år og Tove Sørensen i tæt på tredive år.

Billede

Mona Hansen blev på jubilæumsdagen for syv år siden i La Boutique overrasket  med en flot buket med 40 roser fra Hanne Cordes.


Karrieren begyndte i Schou

Hanne Cordes arbejdede som bestyrer i det tidligere Schou Sæbehus i Ringstedgade, og var udlært samme sted. Det var en kæde med både La Boutique og Schoutex. De to butikker lå i Torvestræde.

Da Schou Sæbehus lukkede, fordi ejendommen skulle rives ned, fik Hanne Cordes mulighed for at overtage La Boutique efter Fru Hansen.

Kan du bruge mig?

Det var allerede i Ringstedgade, at Mona Hansen kontaktede Hanne. "Kan du bruge mig selvom jeg kun er 17 år", spurgte den unge Mona.

"Du kan få lov at prøve", lød svaret dengang. Den prøvetid har varet i mange år, dog tog Mona Hansen en afstikker til Schoutex inden hun igen blev kollega med Hanne Cordes, da hun overtog det lille parfumeri i Torvestræde.

To butikker på en gang

For ikke at få en ny konkurrent til byen drev Hanne Cordes i en periode to parfumerier. Det var fru Springers Petit Fleur, der lå på Axeltorv 6 (i dag Gentlemen's Salon, red).

Efter cirka fem år, og lidt efter Næstved Storcenter åbnede, valgte Hanne at lukke Petit Fleur.

29uan la boutique - ole henriksen

I 2005 var Hanne Cordes på kursus hos den kendte skønhedsguro Ole Henriksen, der var inklusiv en hel-kropsbehandling af kursisterne på hans Face/Body/Spa domicil på Sunset Boulevard i Hollywood. Det blev en oplevelse for livet. Privatfoto


Ophørsudsalg fra uge 5

La Boutique har sidste åbningsdag 31. marts og i uge 5 begynder ophørsudsalget.

- Jeg er vanvittig ked af, at skulle lukke. Jeg kommer virkelig til at savne alle mine søde og trofaste kunder. Men nu skal jeg nyde mit optium - det må være på tide, siger Hanne Cordes lettere sørgmodigt over situationen.

Hun fortsætter: - Jeg skal passe mit hus og have og få en masse oplevelser gerne via rejser, hvis helbredet tillader det.

Mindes de hyggelige kunder

Hun er sammen med Mona Hansen enige om, at de også kommer til at savne de mange kunder, der kunne finde på at kigge forbi blot for en sludder. Nogle havde endda småkager, chokolade eller hjemmebagte æbleskiver med til parfumeri­pigerne.

Hanne slutter med at fortælle om et besøg forleden af en trofast kunde, der har handlet i butikken alle årene.

- Vi mindes første gang kunden handlede hos mig. Det var få dage efter åbningen, og vi begge kunne sjovt nok huske hendes køb. Hun var sammen med sin mand og deres to børn inde for at købe en dagcreme fra Juvena, der dengang var et stort mærke.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk