19. juli 2019
I denne tid er manuskripter og andre kreative opgaver linet op på bordet, mens Anette Strømsholt øver replikker og sange til Næstved Revyen. Foto: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

I denne tid er manuskripter og andre kreative opgaver linet op på bordet, mens Anette Strømsholt øver replikker og sange til Næstved Revyen. Foto: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er i orden at sige sgu bare det bliver sagt pænt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er i orden at sige sgu bare det bliver sagt pænt
Ugeavisen Næstved - 22. januar 2019 kl. 08:48
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bramfrie Anette Strømsholt er nysgerrig på livet og varen hun leverer skal være ordentlig. Det gælder både på de skrå brædder i Næstved revyen og i det private keramikværksted.

Det luner godt fra brændeovnen i Anette Strømsholts stue, der oser af kreativitet. På bordet ligger teksterne til den kommende Næstved Revy. Premieredatoen nærmer sig med hastige skridt - fredag 25. januar og det er 30. gang hun skal optræde. Det glæder hun sig til.

- Teksten, der er markeret med orange er mine replikker, smiler Anette Strømsholt, der udover pensionist kan skrive amatørskuespiller, keramiker samt bordtennis- og bowling­spiller i Seniormotion på sit cv.

For fire år siden valgte hun at trække sig fra jobbet som SFO-leder på Sct. Jørgens Skole for at gå på efterløn. Hun havde været med til starte fritidsordningen, og havde leget med i over 20 år.

Sideløbende var hendes "legeplads" fyldt med andre spændende aktiviteter.

Det er 30 år siden Anette meldte sig ind i en dilettantforening, der allerede året efter blev til Næstved Teater- og Revyklub også kendt som Næstor.

- Jeg er vild med tempoet i en revy, og så er det en kort periode. Desuden har vi et virkelig godt hold, der har det sjovt sammen, siger amatørskuespilleren.

- Det er skønt, at vi også har en politisk snert, og så må man gerne sige sgu - ja være lidt flabet og frisk. Den skal have lidt bid, siger hun med et kækt revyglimt i øjnene.

Sjove anekdoter om livet
De senere år har hun skrevet nogle tekster til revyen. - Jeg har bl.a. lavet monologer til mig selv, hvor jeg har taget fat i mine egne oplevelser i forhold til alder.

- Vi har et modent publikum, og da jeg også selv er moden, tager jeg udpluk fra min egen hverdag.

Livet set med pensionistbriller kan publikum glæde sig til for de slipper ikke for en ny udgave i 2019 revyen.

Revyholdet har et fantastisk sammenhold, og alle har en opgave. Det er et fællesprojekt. - Vi får ikke kaffe, hvis ikke den bliver lavet, og hvis ikke der er styr på lyden, kan vi ikke høre noget. Alle er nødvendige, tilføjer amatørskuespilleren.

- Når jeg en dag ikke vil være på scenen mere, vil jeg gerne sørge for noget andet i revyen. Det er sjældent at nogen stopper, og det koster blot 100 kroner om året, at være med. Jeg er blevet æresmedlem, så jeg er sluppet for at betale det store beløb, griner Anette.

- Det er sgu skønt, når folk griner af det vi laver. Det er altid rart med anerkendelse. Ja - bandeord hører til sproget. Man skal bare bruge det rigtigt, tilføjer hun bramfrit.

- Vi skal levere noget ordentligt. Det er vigtigt. Vi har stor ansvarlighed for det vi laver, og publikum har betalt for det, så må vi sgu tage os sammen. Andet kan vi ikke være bekendt. Det skal ikke være ligesom en walk-over i en håndboldkamp.

Amatørskuespillerne kommer ikke sovende til opgaven. - Det er derfor jeg har alle de papirer liggende her på bordet. Jeg øver replikker, og synger lidt hver dag, siger Anette Strømsholt, der synes det er lidt hyggeligt, at sønnen Kristian er med som guitarist, og har sin debut i årets revy som en del af den musikalske trio.

Læs hele portrættet i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk