6. juni 2020
Claus Hellgren Larsen har båret gadeskiltet ind for sidste gang.
gallery icon

Se billedserie

Claus Hellgren Larsen har båret gadeskiltet ind for sidste gang.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byens vinylmand har slukket pladespilleren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens vinylmand har slukket pladespilleren
Opdateret 03. april 2020 kl. 13:36
Ugeavisen Næstved - 03. april 2020 kl. 09:52
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han har truet med det længe, men der er nogle kunder der husker udmeldingen om, at forretningen skulle holdes kørende et godt stykke ind i sommerferien.

Nu er den blafrende sorte vinylplade på gadeskiltet imidlertid væk. I stedet er der en rødt skilt på døren i kælderen i Østergade 19. Der er lukket og Claus Hell-gren Larsen konstaterer i sin afskedssalut: - Selv om det er slut så fortsætter vores fælles interesse: Musikken.

Pladesalg i 44 år
Det er hverken corona eller mangel på sort vinyl og cd'ere, der er årsag til at Claus Hellgren Larsen lukker sin forretning Ressourcen.

Det har været planen længe, og da det ikke lykkedes at afhænde pladeforretningen, var en lukning uundgåelig.

Claus Hellgren Larsen har været pladeforhandler siden 1976. De første år i København, og de seneste 19 år har været i Næstved.

De senere års stigende interesse for lp'er - og ikke mindst de brugte fra dengang, hvor lyden ikke var digitaliseret - har fået ham til at tænke på, at Næstved kunne blive Sydsjællands vinylby.

Intet ophørsudsalg
Desværre har timingen ikke været med byens vinylmand.

Han har rundet de 70 år, og flytteplaner nærmere city er forlængst droppet. I stedet hyggede han sig med sit livs hobby, og har nydt godt af de faste kunder og andre pladeentusiaster der har fundet vej til kælderen - både fra ind- og udland.

Claus Hellgren Larsen havde en fin samling af sjældne og kostbare plader i forretningen, og hvis nogen undrer sig over, at der aldrig kom et ophørsudsalg, er det fordi de ikke kendte Ressourcens koncept. Her blev aldrig holdt udsalg.

Musiklivet fortsætter
- Langt det meste af varelageret er afviklet nu. Mine planer er at bruge mere tid på at promovere den mindre kendte musik, som jeg eksempelvis gør det på Rootszone.dk. Jeg vil arbejde videre med den lokale rockhistorie i stil med mine hjemmesider LF-rock og Rockkonkurrencer.dk.

Claus Hellgren Larsen har det fint nok med beslutningen om at lukke. Det ærgrer ham imidlertid meget, at den planlagte farvelkoncert-reception måtte aflyses. Den gik i vasken på grund af coronakrisen.

Byens vinylmand takker de trofaste kunder. De kan sige tak for musikken og mange gode snakke hos byens musik- ekspert, der holdt stilen til det sidste i den ydmyge kælderbutik.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk