6. april 2020
Freja Allison Lundsgaard (tv) står ved samme bord som de to søstre Ava og Nora Wenstrøm. De synes det er super sjovt at hugge i isen og venter med stor spænding på hvad resultatet ender med. Fotos: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

Freja Allison Lundsgaard (tv) står ved samme bord som de to søstre Ava og Nora Wenstrøm. De synes det er super sjovt at hugge i isen og venter med stor spænding på hvad resultatet ender med. Fotos: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Det er cool at lege med is

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Det er cool at lege med is
Opdateret 11. februar 2020 kl. 11:36
Ugeavisen Næstved - 10. februar 2020 kl. 15:53
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejret har ingen betydning for at have det sjovt. Vinterferie-børn indledte mandagen som isskulptører på Axeltorv.

Regn, hagl og solstrejf, der på skift kommer og går, er ingen hindring, når bare legen er god, og fantasien får frit løb.

Med et stemmejern og trækølle er 10-årige Freja Allison Lundsgaard i gang med at hugge i den cirka to kilo tunge isblok.

- Jeg vil gerne lave en diamant - og hvis ikke det bliver det - så en diamantkop, fordi jeg kan godt lide både diamanter og kopper. Hvis det slet ikke bliver noget af det, så en fisk med øjne, fortæller Freja, der nyder den første dag i ferien med farmor, Malene Lundsgaard.

Fantasien har ingen grænser
Ved samme bord står to søstre fra København, 10-årige Ava Lund Wenstrøm og lillesøster Nora, otte år.

Ava fortæller at hun er vild med kunst, og synes det er sjovt at bruge sin fantasi. Hun vil vente at se hvad isblokken udvikler sig til. Helt tilfældigt kommer pludselig et hjerte til syne, og hun arbejder flittigt videre på detaljen.

Da lillesøster bliver spurgt om hvad hun udformer, lyder svaret: - Aner det ikke - måske en sten. Men det er bare rigtig sjovt, siger hun, mens splinter af isstykker flyver rundt i luften. Det gør ikke opgaven mindre sjov. Bare man husker at lukke øjnene.

Pigernes mormor fra Næstved undersøger altid byens aktiviteter i ferien, når hun får besøg af børnebørnene, fordi hun helst vil finde noget i city.

Det er Sørens idé
Det er Næstved Cityforening der har hyret Søren Cip Nielsen til projektet i byen.

Han har arbejdet som billedhugger siden 1989 og i 2007 fik han ideen til Ice For Kids.

- Jeg havde besøg af nogle venner, og skulle finde på noget sjovt, vi skulle lave. De blev trukket med på terrassen for at hugge isblokke, fortæller Søren Cip Nielsen.

- Det blev en super oplevelse, og deraf kom idéen: Hvorfor ikke fortsætte aktiviteten rundt i landet for børn og barnlige sjæle, så jeg købte en maskine i USA til fremstilling af isen.

Der kan leges med is igen på onsdag kl. 12-16 på Axeltorv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk