26. marts 2019
Elektrificeringen af banen kræver plads langs skinnerne. Naboer til banen i området langs Præstøvej mærker en pludselig forandring, når træerne falder. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Elektrificeringen af banen kræver plads langs skinnerne. Naboer til banen i området langs Præstøvej mærker en pludselig forandring, når træerne falder. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baneskråningen skrællet - grønt støjbælte er pludselig væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baneskråningen skrællet - grønt støjbælte er pludselig væk
Ugeavisen Næstved - 18. september 2018 kl. 08:55
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De har været naboer til banelegemet i mange år, og elektrificeringen har måske ligget et stykke ude i fremtiden. Nu rammer forandringerne hårdt.

BaneDanmarks beslutning om at fjerne træer og beplantning i op til 10 meter fra sporet er i fuld gang, og selv i weekenden var der gang i motorsavene.

Baneskråningerne mellem tankstationen på Ny Præstøvej og ejendomme på Yrsavej, Ægirsvej, Heimdalsvej og på den gamle Præstøvej er nærmest blevet skrællet.

Årsagen er, at der skal gøres plads til de nye master, der skal tilføre tog strøm på hele strækningen fra Ringsted til Femern. Hvis der er risiko for, at et træ udenfor 10-meter zonen kan vælte og gøre skade på køreledningerne, bliver de også fjernet.

Det er der temmelig mange risikotræer på strækningen og derfor er professionelle træfældningsfirmaer sat på opgaven.

Forandringen er mildt sagt iøjefaldende. Det gælder ikke mindst for de familier, der har vænnet sig til at have træer og buske i baghaven.

Det naturlige bælte, der både har taget udsyn og støj til banen, er væk. Det betyder at de ejendomme, som er beliggende i niveau med det dobbelte spor nu har mulighed for at vinke til alle passagerne.

Der er dog udsigt til bedre og lidt mere stille tider, idet BaneDanmark i 2019 sætter støjværn op langs strækningen fra byen og ud til Fruens Plantage.

Læs mere i Ugeavisen Næstved.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk