15. august 2020
Fra venstre: Sheila Borello fra Frk. Aamann, Lærke Oxfeldt fra Binderiet og Lena Sommer fra Da Capo & Co. står for udsmykningen af byen til Rosé Rosé-dagene. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre: Sheila Borello fra Frk. Aamann, Lærke Oxfeldt fra Binderiet og Lena Sommer fra Da Capo & Co. står for udsmykningen af byen til Rosé Rosé-dagene. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre blomsterhandlere pynter byen til fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre blomsterhandlere pynter byen til fest
Ugeavisen Køge - 02. juli 2020 kl. 06:22
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre blomsterhandlere i form af Binderiet i Vestergade, Da Capo ved Torvet og Frk Aamann på Nørre Boulevard står for udformningen af de mange rosendekorationer. Det sker blandt andet også med hjælp fra smedeeleverne på FGU-uddannelsen på Klemmenstrupgård, der har produceret en række af jernrammerne til rosendekorationerne.

De tre blomsterhandlere laver flere end 30 smukke rosendekorationer, som bliver sat op rundt omkring i byen. Ikke mindst Jernbanegade bliver omdannet til en ren rosengade for udover dekorationerne vil selve gaden også blive udsmykket med et farveorgie af roser. De vil bruge i alt mellem 10.000 og 12.000 roser til de mange dekorationer og arbejder stort set i døgndrift i dagene frem til på fredag klokken 10, hvor det hele står klar til gæsterne.

Et af hovedværkerne bliver en dansende dame med et stort, farverigt blomsterskørt, som udføres af Lærke Oxfeldt fra Binderiet. Den bliver omkring 2,4 meter høj og bliver placeret ved starten af Kirkestræde. Kjolen er inspireret af Dronning Margrethes sølvbryllupskjole fra 1992, så det bliver en lag på lag- oplevelse i primært lilla nuancer.

Udover de smukke roser er Køges gader i øvrigt også pyntet med flag hele ugen, fordi Køge Handel samtidig også fejrer Køges 732 års fødselsdag som købstad i denne uge.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk