23. september 2020
Jeppe Lindberg (LA).
Jeppe Lindberg (LA).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Køgeborgernes frihed er på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Køgeborgernes frihed er på spil
Ugeavisen Køge - 21. maj 2020 kl. 10:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er opstået en farlig situation, der i et forsøg på at virke handlekraftig overfor de igangværende politimæssige opgaver i boligområderne. Så er nogle partier ved at krydse en meget farlig linje. Ingen tvivl om, at det er et uvæsen at have kriminalitet. Det skal politiet nok tage sig af og de hører til under staten ikke kommunen. Liberal Alliance vil gerne bidrage inden for det som ligger i vores mandat i byrådet og i kommunalfuldmagten. Men det forudsætter at prisen ifht. vores frihed ikke presses af totalitære værktøjer, som overvågning med ansigtsgenkendelse i det offentlige rum.

Netop i disse dage ser vi debat, og et konkret forslag om hvordan man ønsker at udvide overvågningen i det offentlige rum, for at fange de lømler, der ikke engang udgør 1% af Køge kommunes indbyggere. Det kan da også virke tillokkende når markante debattører siger at bare vi tillader overvågning bliver alt godt, og vi har ingen kriminalitet mere. Men her der leger vi med nogle principper, og frihedsrettigheder vi ikke skal lege med. Det er der kæmpet forlænge og for hårdt for at opnå. Så uanset hvor stor vores frygt er. Så må vi ikke lade 50-100 idioter, gøre at vi giver køb på at kunne bevæge os frit, uden at vores gøren og laden bliver optaget, og gemt centralt hos det offentlige. Det hører sig ingen steder hjemme at det offentlige overvåger os på den måde, og da slet ikke med det offentliges evne til at passe på de data de indsamler om os borgere. Når det så er sagt sætter jeg mit håb til at lovforslaget falder på Christiansborg, og at de af Køges politikere der drømmer om et overvågningssamfund, må trække følerne tilbage.

Problemet med det ovenstående forslag er at det er opstået i afmagt over de ulykkelige episoder i nogle af kommunens boligområder, og ikke er gennemtænkt. Hvis vi ser lidt udover kommunegrænsen, så har London i årevis været til plasteret med overvågningskameraer, og her er det jo ikke fordi at kriminaliteten er væk, den finder altid nye veje at omgås kameraernes linser. Men den slag erfaring indgår ikke i vores lokalpolitikeres overvejelser, her handler det om at vise at man kan vise at man gør noget, om det så virker kan ingen forudsige eller love. Det eneste vi kan forudsige er at det er jo en markant udvidelse af det offentliges overvågning af den almindelige, uskyldige borger. Der er i hvert fald noget proportionalitetsprincip, der virker overtrådt og ikke respekteret.

Det vi kan frygte hvis det bliver virkelighed, er hvad det næste man finder på. Nu er data (red: optagelserne) her jo og tilgængeligt, og det gik jo nemt nok med at få lov til at opsamle optagelserne. Der er ansigtsgenkendelse på. Så kunne man jo begynde at se på hvem og hvor mange der går i Hugos gård, så kommunen kan tilbyde dem kursus mod alkohol indtag, eller hvem er det der spiser junk food, for så har kommunen et forebyggende tiltag så borgerne på sigt ikke bliver "fordyre". Det er selvfølgelig tanke spin i dag, men kan blive virkelighed i morgen, det kræver bare nok frugt og en lovændring.

Uanset hvad så bliver det en indskrænkelse af og lovlige borgeres bevægelsesfrihed, så der skal stærkere argumenter på bordet end at bekæmpe de 50-100 lømler, før vi i Liberal Alliance vil indskrænke borgernes bevægelsesfrihed. Til sidst bare for at lukke noget af det mest tåbelige gase ned i debatten.-

I overvågningsdebatten bør det være dem, der vil overvåge uskyldige borgere, der skal retfærdiggøre hvorfor, og ikke os uskyldige, der skal forklare, hvorfor vi intet har at skjule. Husk proportionaliteten, og lad være med at citere de gamle østtyske travere om "Hvis du ikke har noget at skjule, har du intet at frygte".

Jeppe Lindberg
Liberal Alliance

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk