9. august 2020
Bevoksningen over stien danner en grøn tunnel på Niels Rolskovs vej mod forbindelsen til Ringsteds stier vest for Dyndet.
gallery icon

Se billedserie

Bevoksningen over stien danner en grøn tunnel på Niels Rolskovs vej mod forbindelsen til Ringsteds stier vest for Dyndet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturperler i Køge: Skov, vandrestier og badesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturperler i Køge: Skov, vandrestier og badesø
Ugeavisen Køge - 25. juli 2020 kl. 06:36
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Badesøen Dyndet er et yndet udflugtsmål i den vestlige del af Køge Kommune, men før vi når dertil, så skal vi lige et smut helt op i det nordvestlige hjørne af vores smukke kommune i løbet af vores rundtur til Køge Kommunes naturperler i selskab med byrådsmedlem og naturentusiast Niels Rolskov.

Lige på kanten af Lejre Kommune ligger nemlig en af indgangene til Stubberup Storskov. Hvis du er i bil, kan den stilles ved Stubberupvej. Her tager vi forbi på anbefaling fra Facebookgruppen 'Naturperler i Køge Kommune', og steder skuffer bestemt ikke. Det byder både på et stort skovområde og søer, der spejler skoven perfekt på en varm og vindstille dag som denne.

Skoven er en del af Svenstrup Gods' område, og der er som mange andre steder en række regler for brugen af skoven. Man må færdes i skoven fra klokken 6 til solnedgang. Der er adgang med cykel, og man må også gerne tage hunden med så længe den er i snor.

Dyndet lokker

Herfra kører vi videre sydpå til badesøen Dyndet syd for Borup. Søen ligger i den sydvestlige del af kommunen, og VisitKøge beskriver det som et moseområde, der i dag er rigt på plante- og dyreliv, og som lokker med gode oplevelser for både vandrere og badegæster i løbet af sommeren.

Områdets stier blev forbundet med stisystemet i Ringsted Kommune for nylig, så udover en dejlig badetur i Dyndet er der altså også mulighed for at bruge stedet som udgangspunkt for en længere vandretur.

Ringsted Oplevelsessti er omkring 25 kilometer lang, og den går gennem meget forskellige landskaber og byder på mange fine naturoplevelser undervejs. Desuden er der en række steder undervejs, hvor der er mulighed for både at spise og overnatte, hvis man er ude på en længere tur. Og stien er altså nu forbundet til Køge Å-stien, der er en 22 kilometer lang natursti, så der er masser af kilometer til de vandreglade herfra.

Hvis man er knap så vandreglad, så kan man selvfølgelig også bare blive i området omkring Dyndet og måske lægge vejen forbi det hyggelige spisested Malerklemmen, der ligger lige i nærheden.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk