27. oktober 2020
Miljøminister Lea Wermelin og borgmester Marie Stærke talte onsdag formiddag om udviklingsmulighederne på Køge Marina efter ophævelsen af strandbeskyttelsen for området. Foto: Martin Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Miljøminister Lea Wermelin og borgmester Marie Stærke talte onsdag formiddag om udviklingsmulighederne på Køge Marina efter ophævelsen af strandbeskyttelsen for området. Foto: Martin Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister fjerner stopklods for Køge Marinas udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister fjerner stopklods for Køge Marinas udvikling
Ugeavisen Køge - 11. december 2019 kl. 13:07
Af Martin Rasmussen

Det mangeårige ønske om udvikling på Køge Marina ser ud til at være rykket et stort skridt nærmere at kunne realiseres, efter Køge Kommune har fået godkendt en ansøgning om ophævelse af strandbeskyttelsen i området.

arrow Læs også: Havn har store planer efter ophævet strandbeskyttelse

"Vi skal passe på vores kyster, men nogle steder kan vi godt åbne op for mere lokal udvikling uden at gå på kompromis med det. Vi skal ikke spænde ben for den lokale udvikling, som det er tilfældet her i Køge. Jeg ser ingen grund til at stå i vejen for udvikling på mindre arealer, som eksempelvis ligger indeklemt mellem en havn og en by, og hvor det ikke går ud over naturværdier. Nu kan kommunerne bedre skabe mere levende havnemiljøer med flere tilbud til turister og muligheder for erhvervslivet," sagde miljøminister Lea Wermelin, da hun onsdag formiddag lagde vejen forbi Køge Marina for at tale med borgmester Marie Stærke om de muligheder, som ophævelsen af strandbeskyttelsen i området åbner for.

Køge Marina er et af 111 arealer over hele landet, hvor strandbeskyttelsen nu bliver ophævet. Arealerne har alle det til fælles, at de ligger i sammenhæng med bebyggelse og ikke rummer væsentlige naturværdier.

Marie Stærke glæder sig over den nyheden, som i høj grad fjerner en stopklods for de planer og visioner, der ligger for udviklingen af Køge Marina.

"Det føles næsten som at få en julegave på forskud, for det giver mulighed for at føre et mangeårigt ønske om at udvikle vores marina ud i livet, og vi glæder os meget til det videre forløb," siger hun.

"Vi er nu et stort skridt nærmere at kunne få realiseret nogle af de ting, vi har på tegnebrættet. Blandt andet vil vi gerne gøre det muligt for turister at overnatte på et nyt vandrerhjem på marinaen. Det skal være med til at skabe mere liv og udvikling ved marinaen," siger Marie Stærke.

Køge Kommune afsluttede i 2015 arbejdet med en udviklingsplan for Køge Marina. Udviklingsplanen beskriver en vision for udvikling af det eksisterende marinaområde samt nye landområder, som er indvundet i forbindelse med etablering af nye moleanlæg. Med udgangspunkt i udviklingsplanen ønsker Køge Kommune mulighed for at etablere en række havnerelaterede funktioner på marinaen, og det er baggrunden for ansøgningen om ophævelse af strandbeskyttelsen for Køge Marina og Tangmoseskoven.

Borgmesteren fortæller videre, at man allerede har haft en indledende dialog med potentielle investorer, og at interessen lader til at være stor - ikke mindst baseret på den fremragende beliggenhed ud til Køge Bugt.

arrow To havne får ophævet strandbeskyttelseslinjer
12. december 2019 kl. 11:25 Opdateret: kl. 10:07
arrow Nordsjællandske havne får friere rammer
12. december 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 20:01
arrow Miljøminister ophæver strandbeskyttelse ved 111 havne
11. december 2019 kl. 14:25 Opdateret: kl. 14:43
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk