5. december 2020
Butiksslagter Henrik Blum-Hansen trækker på stor faglig viden og mange års erfaring som sælger i branchen.                Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Butiksslagter Henrik Blum-Hansen trækker på stor faglig viden og mange års erfaring som sælger i branchen. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvis din bil er gået i vasken - så kom ind og få kød i tasken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis din bil er gået i vasken - så kom ind og få kød i tasken
Ugeavisen Køge - 09. september 2020 kl. 18:01
Af Henrik Førby Jensen

Det er en stolt, spændt og glad Henrik Blum-Hansen, der tager imod på åbningsdagen i sin nye butik på Nørre Boulevard 50. Kødudsalg.dk er navnet. Konceptet er click og collect. Du køber på nettet og henter i butikken Nørre Boulevard 50 ved tankstationen, hvor kunderne da også bydes velkommen med skiltet: "Har du husket at tanke kød i dag?".

- Ja - og som jeg siger: "Hvis din bil er gået i vasken, så kom ind og få kød i tasken", siger Henrik Blum-Hansen med et grin.

Høj kvalitet
På hjemmesiden lokker lækkerier som Black Angus Ribeye fra Uruguay, prochetta med ridset svær, velfærdskyllinger, gourmetpølser og lammeculotte fra Sydamerika.

- Vi har udelukkende varer af høj kvalitet til en fornuftig pris, men tre pakker hakket oksekød for 25 kroner pakken - det er ikke her. Jeg bruger min erfaring og mit kendskab til leverandørerne, som jeg har udvalgt ganske nøje. Vi får for eksempel vores pølser fra Nørre Søby slagteren på Fyn og vores velfærdskyllinger fra Hopballe Mølle, fastslår den kvalitetsbevidste slagter.

Af den gamle skole
Butikken er realiseringen af en længe næret drøm for den rutinerede Blum-Hansen, som fik sin interesse for lækkert kød og kødprodukter allerede i 1982. Da blev han ansat som opvasker hos slagtermester Leif Broe i Gentofte, kom i lære og blev udlært butiksslagter i 1987.

- Kød er følelser. For mig er høj kvalitet en passion. Jeg er af den gamle skole - fra dengang der var savsmuld på gulvet og hvor krogmodnet højreb og svinekamme var en selvfølge, fortæller han.

Efter endt uddannelse tog han flere kurser i tysk pølsemageri, arbejdede i en årrække i Kødbyen i København og har gennem årene brugt sin uddannelse indenfor pølsemageri i produktudvikling og sparring med kunder.

Slagter og sælger
Efter kort tid i Kødbyen kom han over i salgsafdelingen som sælger.

- Mine kunder har været mange, herunder salg til stat, amt, kommuner, private kantiner, supermarkeder, restaurationsbranchen og mange flere. Jeg har arbejdet med kød i hele min arbejdskarriere og kærligheden til at godt tilberedt stykke kød eksisterer stadigvæk, konstaterer han.

Passion for mad
Selvom konceptet er, at kunderne bestiller og betaler deres varer online, er der også udsalg i butikken på Nørre Boulevard. Og Henrik Blum-Hansen elsker en god snak om mulighederne.

- Det er passionen for god mad og kvalitet, der gennemsyrer det hele. Jeg godkender alle varer personligt og jeg sælger ikke noget, jeg ikke selv har smagt, forsikrer han.

I en alder af 54 år har han investeret sin opsparing i forretningen og er glad for de mange positive tilkendegivelser, der er strømmet til ham den seneste tid.

- Jeg skal da gerne indrømme, at det her er grænsen mellem opkast og tyndskid. Kan kunderne lide konceptet? Men nu skulle det altså være, siger han med smil i øjnene og glød i kinderne.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk