24. maj 2019
Tre virksomheder fik viden om at samarbejde om innovation hos Rockwool i Hedehusene. PR-foto
Tre virksomheder fik viden om at samarbejde om innovation hos Rockwool i Hedehusene. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomheder fik innovation på dagsordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheder fik innovation på dagsordenen
Taastrup - 09. november 2018 kl. 18:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre vidt forskellige virksomheder med erfaringer med at skabe innovation via samarbejder var samlet til at inspirere en række virksomheder på innovationsfabrikken i Hedehusene, den 8. november. På fire timer fik deltagerne inspiration til og indblik i, hvordan samarbejde kan føre til innovation og vækst.

- Det her med at samarbejde om innovation kan nogle gange være lidt overset. Opfindelser opfatter vi meget som noget man gør alene, men det er helt anderledes i dag. Rigtig mange ideer og innovative løsninger opstår, når virksomheder arbejder sammen. Og det har vi sat fokus på i dag (i går, red.) her hos Rockwool, fortæller Christine Qvistorff fra Væksthus Sjælland.

Arrangementet på Rockwool er en del af initiativet Connecting Zealand, som drives af Væksthus Sjælland sammen med Agro Business Park og CLEAN med midler fra Region Sjælland. Connecting Zealand har et særligt fokus på at skabe rammerne for vækst og udvikling for virksomheder, der arbejder med miljøteknologi eller ressourceoptimering.

- Rockwool hører jo til blandt de virksomheder, som går forrest på innovationsfronten med deres innovationsfabrik her i Hedehusene. Og det har været rigtig spændende at høre, hvordan de tænker innovation i samarbejder. Og med Aplica og HJ Huse har vi fået gode eksempler på, hvordan man også som mindre virksomhed kan skabe bundlinje på samarbejde med andre virksomheder, fortæller Christine Qvistorff.

En af deltagerne på dagen var Flemming Lind fra virksomheden Urban Water.

- Vi skal snart være leverandør til byggebranchen - så det var oplagt for os at opleve, hvordan andre virksomheder formår at innovere og styrke deres forretning gennem partnerskaber. Og vi har rent faktisk fået konkrete aftaler i kalenderen - så jeg har bestemt fået det ud af arrangementet, jeg ville, og mere til, fortalte Flemming Lind.

Alt i alt fik virksomhederne masser af inspiration med hjem.

- Vi har hørt tre meget forskellige måder at håndtere samarbejder og innovation på. Der er store muligheder på det her område, og det bliver spændende og se udviklingen på området i fremtiden. Vi er i hvert fald alle blevet klogere på området i dag, udtalte Christine Qvistorff.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk