10. juli 2020
I den nye gokarthal i Høje Taastrup vil man blandt andet kunne køre om kap i de hurtige gokarts på verdens største indendørs bane. Og der kommer fart på - nogle af dem har en topfart på 100 km/t. Foto: Racehall A/S
gallery icon

Se billedserie

I den nye gokarthal i Høje Taastrup vil man blandt andet kunne køre om kap i de hurtige gokarts på verdens største indendørs bane. Og der kommer fart på - nogle af dem har en topfart på 100 km/t. Foto: Racehall A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vilde planer: Ny gokart-bane bliver verdens største

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vilde planer: Ny gokart-bane bliver verdens største
Opdateret 15. september 2018 kl. 17:57
Taastrup - 12. september 2018 kl. 11:17
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når der til næste år tages første spadestik til en ny indendørs gokart-hal i Høje Taastrup, så bliver det også første spadestik til verdens største af slagsen.

Den over 10.000 m2 store gokart-hal kommer nemlig til at rumme verdens største indendørs gokartbane, hvor man kan køre om kap i de hurtige gokarts, der kan skyde en topfart på 100 km/t.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Racehall kommer til at ligge i krydset mellem Roskildevej og Bondehøjvej i det regionale fritidsområde i Høje Taastrup.

- Vi har valgt beliggenheden i Høje Taastrup, da vi her får en central placering - tæt på København med gode trafikforbindelser og tæt på både motorvej og offentlig transport, fortæller Flemming Thomsen, projektleder for Racehall CPH.

- I Racehall bliver der plads til sjov og action for alle - både børn og voksne, private og firmaer. Ud over gokartbanen får vi også en restaurant og konferencefaciliteter i huset. Dermed er der gode muligheder for at bruge hallen til en lang række forskellige arrangementer, som for eksempel firmaarrangementer, fortsætter Flemming Thomsen.

Racehall ejer allerede Nordeuropas største indendørs gokartbane (målt på køreareal), der ligger i Aarhus. Med 10.050 m2 bliver den nye hal i Høje Taastrup hele 33 procent større end den i Aarhus og bliver dermed klart større end både sin navnesøster og konkurrenterne andre steder i verden.

Uafhængigt af vandland

Projektet med gokartbanen er uafhængigt af Nordic Water Universe - det store vandland, der er planer om at bygge på nabogrunden - så selvom vandlandet ikke bliver til noget, vil Racehall alligevel gennemføre deres projekt.

Den foreløbige forventning er, at der kan tages første spadestik til byggeriet af racehallen i foråret 2019.

- Lokalplanen for byggeriet skal først endeligt godkendes, inden vi kan gå i gang, men hvis alt går vel, kan vi komme i gang med byggeriet i første kvartal af 2019, siger Flemming Thomsen til DAGBLADET Roskilde.

Solceller og park

Racehall, som står bag projektet, har indgået aftale med Gråkjær om opførelsen af gokartbanen. Udover den 10.050 m2 store rundbuehal opføres også en 2.000 m2 stor administrationsbygning, som også indeholder restaurant på 1. sal. Administrationsbygningen opføres i betonelementer med store alu-partier i fronten.

- Alle betonelementer får farven 'Ferrari-rød', så den rigtig kan signalere fart og spænding, fortæller Thomas Lauritsen, regional salgschef hos Gråkjær Erhverv.

Projektet er tegnet af Dreyer Arkitekter og Gråkjær.

Der tages flere forskellige hensyn til miljøet og omgivelserne i byggeriet af Racehall.

- Bygningen får solceller på taget, som giver miljø- og klimavenlig energi til hallen. Udenfor etableres en park med en blomstereng og et LAR-bassin, som opsamler regnvandet fra bygningen, så Racehall ikke belaster det kommunale kloaksystem. Vandet vil sive naturligt ned i jorden og give liv til planter og dyrelivet i parken. Blomsterengen, med en lang række forskellige blomster, vil tiltrække mange forskellige insekter - og så ser det jo flot ud, siger Thomas Lauritsen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk