19. maj 2021
Patricia Lim var under sit besøg blandt andet på besøg i 2.B på Hedehusene Skole. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Patricia Lim var under sit besøg blandt andet på besøg i 2.B på Hedehusene Skole. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Patricia er fløjet ind fra USA for at hjælpe lokale lærere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Patricia er fløjet ind fra USA for at hjælpe lokale lærere
Taastrup - 24. november 2018 kl. 06:02
Af Stina Felby Egerup

Særligt i de mindste klasser kan det være en udfordring at få de nye læringsmetoder i brug i forbindelse med fremtidens skole, og derfor har Høje-Taastrup Kommunen hentet konsulenthjælp fra USA, skriver DAGBLADET Roskilde.

Patricia Lim er lærer på skolen High Tech High i San Diego, som har stor succes med de nye læringsmetoder, og i denne uge har hun været på besøg i Høje-Taastrup for at hjælpe og guide de lokale lærere. Hendes ophold er betalt fra de 11 millioner kroner, som Høje-Taastrup Kommune fik fra A.P. Møller Fonden til efteruddannelse af lærerne.

- Det var et stort ønske fra medarbejderne, at de fik hjælp og sparring ude på skolerne i stedet for at blive indkaldt til et kursus og lære noget, som man så skal tilbage og rette til og implementere på sin egen måde. Her får de sparring på konkrete projekter og kan hente hjælp i situationen, forklarer skoleleder på Hedehusene Skole, Lene Andersen.

Der var især et ønske blandt lærerne i de yngre årgange om at få sparring til, hvordan man får de nye læringsmetoder i spil hos de yngste elever.

- Jeg er virkelig usikker på, om jeg gør det godt nok. Det her er jo også helt nyt for os lærere, så jeg har brug for en, der kan fortælle mig, om jeg gør det rigtige, og som kan give gode råd til, hvordan jeg kan bruge metoderne, siger Mette Hjorth, som underviser i 2. klasse.

Og de gode råd har Patricia Lim masser af. Hun har nemlig arbejdet projektorienteret i 13 år, og hun fortæller, at de største udfordringer er, at man ofte tænker for stort i forhold til de yngste elever.

- Det er rigtig vigtigt at bryde opgaverne op i små bidder og hele tiden sørge for, at alle er med på, hvad der skal ske. Vi lærere har ofte en idé om, hvor vi gerne vil have dem hen, men det overblik har de ikke og har derfor brug for de små mellemstationer, forklarer hun.

- En stor del af lærerens opgave er at sætte rammen for projektet. Og jo yngre, eleverne er, jo mere stringent må man køre processen. I 4. klasse kan de måske arbejde i grupper i 45 minutter, før man må samle dem, mens elever i børnehaveklassen kun kan arbejde i 20 minutter, før de mister fokus, fortæller Patricia Lim.

Hun har også været rundt i klasserne og observere lærerne med eleverne, ligesom hun præsenterer dem for nogle af de konkrete projekter, hendes skole har arbejdet med.

Lærerne i de lidt ældre årgange har via Skype også fået sparring fra en anden lærer fra High Tech High, Rachel, som også er kommet med masser af konkrete råd.

- Det kan være noget så simpelt, som da vi skulle opdele eleverne i grupper og fortalte hende, at vi ville dele dem i grupper med fire elever i hver. Det sagde hun straks var en skidt ide, fordi de så ville dele sig op i to mindre grupper i gruppen. Der er det bedre med tre elever i hver gruppe, fortæller Catrine Jessen, der er lærer i 4. klasse på Hedehusene Skole.

Rachel er også kommet med forslag til øvelser på, hvordan man får eleverne til at tænke ud af boksen, for det er en del af processen med de nye læringsmetoder - at tænke nyt og innovativt.

- Vi kan godt mærke, at det også er en øvelse for især de lidt ældre elever, men med tiden tror jeg, at både de og vi bliver rigtig gode til det. De elever, der lærer det fra de små klasser, er sikkert endnu bedre til det i de større klasser, end dem vi ser i dag, siger Catrine Jessen.

Patricia Lim har også været på besøg på Borgerskolen og Charlotteskolen i ugens løb.

Se billederne i toppen af artiklen og video nedenunder.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?