14. december 2018
Borgmester Michael Ziegler (K) overrakte det grønne flag til Selsmoseskolen og hjalp med at få det til tops i flagstangen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Michael Ziegler (K) overrakte det grønne flag til Selsmoseskolen og hjalp med at få det til tops i flagstangen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Grønt flag for 7. gang: Eleverne har fået øjnene op for økologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Grønt flag for 7. gang: Eleverne har fået øjnene op for økologi
Taastrup - 16. maj 2018 kl. 17:27
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For syvende gang kunne Selsmoseskolen i Taastrup onsdag hejse det grønne flag i skolens flagstang.

Det grønne flag uddeles af Friluftsrådet og er et synligt symbol på skolens grønne arbejde.

På Selsmoseskolen har eleverne denne gang arbejdet med økologisk produktion over for konventionel produktion, og eleverne har blandt andet været på besøg på seks gårde, heraf to økologiske.

Og eleverne har fået stort udbytte af arbejdet, fortæller Adnan Axacan, som er lærer på skolen.

- Vi vil gerne have, at vores elever er bevidst om miljøet, og hvordan vi kan bevare det og spare på Jordens ressourcer. Vi har mange nationaliteter på skolen, og mange har ikke tradition for at tale om miljøet eller økologi i deres familie, så det har været helt nyt for mange elever, siger han og fortæller, at skolen har ambitioner om at få endnu flere grønne flag i fremtiden.

- Eleverne er blevet meget mere opmærksomme på miljøet, økologi og affald, og der er eksempelvis meget pænere nu på områderne omkring skolen. Eleverne skiftes også til at samle skrald en gang om ugen, siger Adnan Axacan og fortæller, at skolen også har fået stor opbakning fra boligselskabet i Taastrupgaard undervejs.

Målet med Grønt Flag er at bidrage til, at børn og unge bliver aktive medborgere, der kan tage hånd om vores natur og miljø.

I den forbindelse skal skolen nedsætte et miljøråd med deltagelse af blandt andet elever. Miljørådet planlægger og rådgiver om skolens grønne arbejde. Miljørådet kan også tage initiativer til at gøre skolen mere bæredygtig.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk