25. februar 2021
Byen ligger i den sydlige del af området Nordic Water Universe. Hjertet af bebyggelsen er den12.000 kvadratmeter store aquapark, der omkranses af karrébebyggelser med ferielejligheder, butikker, spisesteder, legeland og diverse sportsaktiviteter. Illustration: Gribskov Gruppen A/S
gallery icon

Se billedserie

Byen ligger i den sydlige del af området Nordic Water Universe. Hjertet af bebyggelsen er den12.000 kvadratmeter store aquapark, der omkranses af karrébebyggelser med ferielejligheder, butikker, spisesteder, legeland og diverse sportsaktiviteter. Illustration: Gribskov Gruppen A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdens femtestørste aquapark bygges i Høje-Taastrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdens femtestørste aquapark bygges i Høje-Taastrup
Opdateret 09. februar 2017 kl. 10:33
Taastrup - 07. februar 2017 kl. 05:48
Af Stina Felby Egerup

Et gigantisk oplevelsesområde med indendørs aquapark, ferieboliger og naturpark er på vej til Høje-Taastrup. Det indendørs vandland bliver det femtestørste i verden, oplyser DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Borgmester om vandland-fuser: Det er brandærgerligt

Nordic Water Universe er den nuværende arbejdstitel på byggeriet, der skal etableres på en 840.000 kvadratmeter stor grund nord for Roskildevej.

- Det er et helt igennem fantastisk projekt, både for Høje-Taastrup og resten af Danmark. Vi taler om verdens femtestørste aquapark, som bliver en attraktion uden sammenligning tæt på København. En ferie- og forlystelsesby og naturpark, der vil kunne tiltrække tusindvis af gæster, lige fra børnefamilier og konferencedeltagere til turister fra udlandet, siger borgmester i Høje-Taastrup, Michael Ziegler (K).

Nordic Water Universe skal efter planen indeholde et 12.000 kvadratmeter stort vandland, hvilket vil blive verdens femtestørste. Derudover skal der være ferieboliger, konferencecenter, butikker, spisesteder og en række aktiviteter som legeland, minigolf og biograf. I selve vandlandet er der blandt andet planer om at opføre cirka 10 vandrutsjebaner, wellnessafdeling, river rafting, lazy river, bølgebassin og vandfald, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Naturparken vil indeholde forskellige aktiviteter som trætop-klatring, mini-zoo, friluftscene, bådsejlads, svævebaner og naturlegeplads, ligesom man selvfølgelig kan nyde det naturskønne område.

Nordic Water Universe vil blive bygget etapevis gennem en længere årrække. Byggeriet bliver delt op i fem etaper, som vil blive bygget i takt med behovet for kapacitet.

- I modsætning til mange andre tilsvarende resorts i Europa er dette projekt forberedt i dets størrelse til at kunne rumme mange års vækst i gæsteantallet. Det ser vi frem til at realisere i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune, forklarer Ulf Høyen fra Nordic Corporate Finance, der repræsenterer gruppen bag Nordic Water Universe. Den består af en række aktører, som endnu ikke er offentliggjort.

Første etape vil bestå af cirka 81.100 m² byggeri fordelt på 51.000 m² ferieboliger, 12.000 m² aquapark, 6.000 m² forlystelser, butikker, cafeer og restauranter samt 12.000 m² hotel og konferencefaciliteter. Når alle fem etaper er bygget, vil der være en samlet ferie- og forlystelsesby på 360.000 m².

Høje-Taastrup Kommune har indgået aftale om køb af grunden for 84 millioner kroner, betinget af en godkendt lokalplan. Den forventes vedtaget inden årets udgang, oplyse DAGBLADET Roskilde.

For Høje-Taastrup Kommune vil hele projektet betyde over 1000 nye arbejdspladser, når første etape står færdig. I alt bliver der cirka 3000 nye arbejdspladser, når alle fem etaper er færdigbygget. Gruppen bag Nordic Water Universe estimerer, at der med den første etape vil blive genereret en turismeomsætning på 1 milliard kroner i kommunen - og at den vil stige til 2,7 milliarder kroner, når femte etape er bygget. Og i takt med at Københavns Lufthavn øger kapaciteten og bliver en af Europas største lufthavne, vil det også øge væksten i projektet, vurderer Ulf Høyen.

Der er til dato indgået samarbejdsaftale med Wyndham Hotel Group - verdens største hoteloperatør, der blandt mange andre projekter også står bag Palmen i Dubai - om drift af ferieboliger, hotel og konferencefaciliteter.

Der er i skrivende stund tæt dialog med en stor europæisk aquaparkoperatør, som ønsker at stå for driften af aquapark og forlystelser, oplyser Høje-Taastrup Kommune.

arrow Ikke gratis: Så meget har vandlands-eventyr kostet kommunen
22. november 2018 kl. 14:31 Opdateret: kl. 13:25
arrow Drømmen brast: Kæmpe vandland er skrottet
22. november 2018 kl. 14:29 Opdateret: kl. 14:51
arrow Ziegler om vandland: -Vi var nok for optimistiske
19. september 2018 kl. 06:34 Opdateret: kl. 11:51

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?