20. oktober 2019
Søren D. Sørensen er tidligere byrådsmedlem for Venstre og formand for fodboldklubben Taastrup FC. Han arbejdede i 41 hos Rigspolitiet, og i dag bliver han 75 år. Foto: Kenn Thomsen
Søren D. Sørensen er tidligere byrådsmedlem for Venstre og formand for fodboldklubben Taastrup FC. Han arbejdede i 41 hos Rigspolitiet, og i dag bliver han 75 år. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstremand med hjerte for fodbold fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstremand med hjerte for fodbold fylder 75 år
Taastrup - 06. december 2018 kl. 11:19
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har besluttet ikke at kommentere byrådsarbejdet offentligt. Jeg mener, at når man er forhenværende, så skal man holde snuden for sig selv.

Sådan lyder ordene fra Søren D. Sørensen, der torsdag den 6. december fylder 75 år, skriver DAGBLADET Roskilde.

Han var i 28 år medlem af byrådet i Høje-Taastrup for Venstre fra 1982 til 2009, og han nåede at blive slået til Ridder af Dannebrog for sin store lokalpolitiske indsats.

Han har tidligere fortalt, at han i sin periode som byrådsmedlem er særlig stolt af, at han var med til at få omdannet Selsmoseskolen til heldsagsskole, oprettelsen af Taastrup Biblioteket og fusionen af fjernvarmeforsyningerne.

I 2010 blev han formand for Seniorrådet, men i 2013 besluttede han at trække sig. Beslutningen traf han sammen med sin læge, for blodtrykket var for højt, og Søren D. Sørensen kunne selv mærke, at han var under for stort et pres.

- I 28 år har jeg været med til at træffe beslutninger, men nu kunne jeg ikke klare det mere, sagde Søren D. Sørensen og forklarede, at han har svært ved at lægge de beslutninger fra sig, som gjorde ondt at tage. Derfor havde han brug for at sige stop.

Han har ikke sluppet det politiske helt og stadig medlem af Venstre, men han vil altså ikke blande sig i den politiske debat.

- Men jeg har selvfølgelig stadig holdninger, og dem fortæller jeg også om internt i partiet, understreger dagens fødselar.

Søren D. Sørensen er dog ikke kun kendt for sin store rolle i lokalpolitik, for han har også spillet en stor rolle i fodboldverdenen gennem tiden.

Siden opvæksten i Janderup har han spillet fodbold, og i 32 år var han fodbolddommer, heraf i 1. division (superligaen) fra 1982 til 1991. Søren D. Sørensen har også været formand for Gl. Roskilde Amts fodbolddommerklub og for Sjællands Fodbolddommerunion.

Han var også i en årrække formand for fodboldklubben Taastrup FC fra 2010 til 2014, hvor han trak sig på sin 70 års fødselsdag. Et par måneder inden nåede han dog at tage en meget kontroversiel beslutning, idet han sammen med bestyrelsen besluttede at lukke TFC's damefodboldhold i 3F ligaen grundet dårlig økonomi. Beslutningen blev langt fra vel modtaget alle steder, men Søren D. Sørensen sagde dengang som i dag, at beslutningen var nødvendig, hvis ikke klubben skulle gå konkurs.

I dag er det golfen, som Søren D. Sørensen bruger meget tid på i Hedeland Golfklub. Han er også aktiv i Veteransport i TIK, hvor han spiller volley og minitennis - og så er han 'kaffe-herre' i klubhuset, hvor han nogle formiddage laver kaffe og serverer franskbrød for de andre aktive i veteransport.

Søren D. Sørensen har boet i Taastrup siden 1970, hvor han flyttede til rækkehuset på Budstikken med sin kone Hanne. Sammen har de to børn og fire børnebørn.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk