5. marts 2021
Flere tusinde børn, håndværkere og frivillige har hjulpet til med at bygge Vikingebro, som blev indviet den 13. september 2019. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Flere tusinde børn, håndværkere og frivillige har hjulpet til med at bygge Vikingebro, som blev indviet den 13. september 2019. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejen til vikingerne: Ny bog om Vikingebroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen til vikingerne: Ny bog om Vikingebroen
Taastrup - 24. januar 2021 kl. 08:07

Det var et storstilet projekt, Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund satte sig for tilbage i 2017. Man ville genskabe Danmarks længste vikingebro og -vej opført tværs over den naturskønne Store Vejleådalen mellem Høje-Taastrup og Albertslund kommuner.

arrow Læs også: Se op på nytårshimlen

En i alt 700 meter lange vej- og brokonstruktion skulle være en imponerende levendegørelse af vikingernes infrastruktur og håndværk, og stort set samtlige 700 meter skulle bygges med håndkraft og med vikingernes værktøj og teknikker.

Alt det og meget mere kan man læse om i en ny bog, »Vejen til Vikingerne - Broen mellem to verdener«. Heri kan man læse om projektet, som det skred frem i årene 2017-2020.

Ud over en masse flotte billeder kan du læse om byggeriet af Vikingevejen og broen, undervisningsforløbene, udstillingen på Kroppedal samt få indsigt i, hvordan Vestegnen har taget sig ud i vikingetiden.

Broen stod færdig i 2019 og blev festligt indviet den 13. september, hvor den også fik sit navn: »Haraldsbro«. Navnet er valgt, fordi vikingebroen i Store Vejleådalen - i lidt mindre format - er en rekonstruktion af vikingekongen Harald Blåtands svellebro i Ravning Enge syd for Jelling, som stammer fra år 980, men ikke eksisterer længere.

Den nye bog om Vikingebroen koster 100 kroner og vil blive solgt på Kroppedal Museum og i Vikingelandsbyen, når de igen må slå dørene op efter corona-nedlukningen.

Kan man ikke vente, kan man skrive en mail og få bogen tilsendt mod et forsendelsesgebyr. Skriv til vikingelandsbyen@albertslund.dk eller bogholderi@kroppedal.dk.

arrow Anden del: På jagt efter observatorium og vikinger
02. juli 2020 kl. 18:35 Opdateret: kl. 11:40
arrow Vandreture i Vestskoven for hele familien
20. september 2019 kl. 13:18 Opdateret: kl. 11:09
arrow Dronevideo og billeder: Vikingebro blev indviet - og fik sit navn
13. september 2019 kl. 18:57 Opdateret: kl. 21:07

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?