17. oktober 2018
Fløng forsamlingshus var fyldt til sidste stol - og mere til - ved mandagens valgdebat. Omkring 130 tilhørere var mødt op. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Fløng forsamlingshus var fyldt til sidste stol - og mere til - ved mandagens valgdebat. Omkring 130 tilhørere var mødt op. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgmøde på repeat - men denne gang med valgløfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgmøde på repeat - men denne gang med valgløfter
Opdateret 14. november 2017 kl. 21:32
Taastrup - 14. november 2017 kl. 16:04
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debatten kom vidt omkring, da Landsbylauget Fløng Sogn mandag aften havde inviteret til valgmøde i et stuvende fuldt Fløng Forsamlingshus. Det blev dog også hurtigt tydeligt, at valgkampen nu har været i gang i flere uger, og at det ikke var første gang, panelet tørnede sammen i en debat, skriver DAGBLADET Roskilde.

Flere gange kom de hinandens argumenter i forkøbet, ligesom de tog ordene ud af munden på hinanden.

- Nu har vi kørt dette show et par gange, som Lars Prier (DF) konstaterede.

Lidt nyt kom der dog på bordet, for aftenens ordstyrer, Tommy Rosenlind fra landsbylauget, bragte efter pausen Fløng i fokus, hvor han spurgte politikerne til en lang række emner med relevans for byen. Politikerne greb særligt emnerne om offentlig transport, som flere erkendte ikke fungerer godt nok i Fløng.

- Bus 116 fungerer ikke i sin nuværende form, og vi så gerne en løsning med en bus fra Roskilde gennem Trekroner, Marbjerg og Fløng og til Hedehusene. Og så siger vi ja tak til S-tog til Hedehusene, sagde Flemming Andersen (V).

De Konservative siger til gengæld nej tak til S-tog, fordi det vil gå ud over antallet af regionaltog til Hedehusene og Høje Taastrup stationer, fortalte Michael Ziegler (K).

- Og det er jo heller ikke os, der bestemmer, om der skal komme S-tog, sagde han.

Socialdemokratiet er til gengæld mere åbne over for ideen.

- Vi vil gerne have flere regionaltog til Hedehusene, men nu afventer vi, at Ringstedbanen kommer i gang. Hvis tingene så stadig ikke er blevet bedre, så må vi skifte spor, og så kan vi godt arbejde for at få S-tog til Hedehusene, sagde Peter Faarbæk (S).

Politikerne var også enige om, at støj fra motorvejen var et problem i Fløng, men gjorde det også klart, at støj er et problem flere steder i kommunen.

- Så jeg tror helt sikkert, at det er noget, vi kommer til at skulle se på i den kommende byrådsperiode, sagde Flemming Andersen (V).

Panelet ville også gerne se på vestvendte ramper ved Fløng, men erkendte, at det er en lang proces, som staten og Vejdirektoratet styrer. En kunstgræsbane kom der ingen løfter om lige nu - og dog:

- Der kommer sikkert en i Fløng på et tidspunkt, men jeg kan ikke komme med et årstal, sagde Michael Ziegler (K).

Der blev dog givet to helt konkrete løfter på valgmødet, og begge kom fra Lars Prier (DF), der er formand for teknisk udvalg: Han lovede, at han allerede tirsdag vil kontakte vejchefen for at sikre, at der bliver sat en affaldskurv samt hundeposer op ved busstoppestedet i Marbjerg, som en borger efterlyste. Og så vil han også bede vejchefen udskifte de skilte i Fløng, som borgerne for to år siden fik lovning på ville blive udskiftet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk