21. februar 2020
Det seneste halve år har alle landets politikredse foretaget godt 5000 tryghedsopfølgninger til borgere i hele landet. Et initiativ som borgerne har taget godt imod. Foto: Kim Rasmussen
Det seneste halve år har alle landets politikredse foretaget godt 5000 tryghedsopfølgninger til borgere i hele landet. Et initiativ som borgerne har taget godt imod. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Utrygge borgere får et opkald eller et besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Utrygge borgere får et opkald eller et besøg
Taastrup - 19. august 2019 kl. 08:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mistænkelig adfærd i nabolaget, knallertkørsel på små villaveje eller noget helt tredje. Borgerne henvender sig til politiet med mange forskellige sager, der potentielt kan være utryghedsskabende.

Politiet har dog ikke altid mulighed for at sende en patrulje på grund af mere hastende opgaver.

Derfor har landets politikredse siden efteråret 2018 lavet såkaldte tryghedsopfølgninger, hvor betjente enten telefonisk eller ved besøg efterfølgende retter henvendelse til borgeren for at høre mere om den konkrete hændelse. Det kan også være for at drøfte sagen på ny et par dage senere.

Og det er sket 136 i første halvår af 2019 i Vestegnens Politikreds.

- Tryghedsopfølgningerne er vigtigt redskab i det daglige politiarbejde. De er med til, at vi kommer tættere borgerne og ikke mindst, at de føler sig hørt og taget alvorligt. Det er et vigtig led i at skabe tryghed, forklarer chef for Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, politiinspektør Tenna Wilbert.

I løbet af første halvår i 2019 har samtlige kredse foretaget 5036 tryghedsopfølgninger. En del af dem har været personlige, resten telefonisk.

En af de berørte borgere, der har fået en tryghedsopfølgning, er Lizette Gullberg fra Næstved.

En sen aftentime tilbage i maj måned fik hun brug for politiet, da en blotter opholdt sig i hendes have.

Politiet sendte en hundepatrulje til stedet, der forgæves forsøgte at opspore gerningsmanden. Et par dage senere rettede den lokale forebyggelsesbetjent henvendelse til kvinden, og kom personligt forbi et par dage efter opkaldet for at vende sagen.

- Det giver en tryghed, at politiet kommer. Det gør det altså bare. Det fortæller noget om, at politiet tager det alvorligt og følger op på sagen og taler med borgeren. Jeg fik endda også hans kort, så jeg kunne komme i kontakt med ham, siger Lizette Gullberg.

Betjenten kunne ved besøget få yderligere oplysninger til anmeldelsen og samtidig råde Lizette Gullberg til at opsætte lys i haven. Et råd hun fulgte.

- Siden jeg har sat en sensorlampe op, har jeg heldigvis ikke haft uventet besøg igen, siger Lizette Gullberg

Tryghedsopfølgningerne blev indført i alle landets politikredse i slutningen af 2018.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk