22. april 2019
Se tipvognstogene og få en rundvisning i HVB?s remiser på søndag.
Se tipvognstogene og få en rundvisning i HVB?s remiser på søndag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tag et kig på tipvognstogene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag et kig på tipvognstogene
Taastrup - 22. juli 2018 kl. 11:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indtil for 50-60 år siden var tipvognstogene en uadskillelig del af hverdagen i Hedehusene, hvor store virksomheder var helt afhængige af smalsporede baner til transport af grus og ler. I anledning af det Europæiske Kulturarvsår markerer Hedelands Veteranbane de små togs betydning for byens vækst og udvikling ved at køre tipvognstog.

Tager du tager veterantoget ud i Hedeland søndag 29. juli kan du se tipvognstoget fra din plads i toget eller du kan stå af og se nærmere på lokomotiv og vogne på Hedehusgård station. I mange år var tipvognstog et hverdagssyn i de grus- og lergrave, der nu er blevet til Hedeland. På Hedelands Veteranbane har du muligheden for at se hvordan områdets grusgrave tidligere transporterede gruset frem til den nærmeste vej eller jernbane.

Tipvognstogene afgår fra Hedehusgård st. kl. 11.50 og 14.05. Bemærk at tipvognstogene ikke medtager passagerer.

Fra kl. 13.00 er der mulighed for rundvisning i HVB's remiser med guide, der beretter om de gamle lokomotivers historie og de frivilliges arbejde med at restaurere og vedligeholde jernbanemateriellet. De tog, der normalt kører på Hedelands Veteranbane er faktisk også fra industrien, nemlig fra de omfattende net af roebaner, som kørte på Lolland, Vestsjælland og Fyn. Dermed er de er også en del af industrikulturen, der fejres i år.

Find køreplan for persontog og billetpriser på www.ibk.dk/koereplan

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk