19. december 2018
5. B fra Taastrup Realskole er med i finalestævnet ved DM i høvdingebold. Her er det et billede fra sidste års finalestævne. PR-foto
5. B fra Taastrup Realskole er med i finalestævnet ved DM i høvdingebold. Her er det et billede fra sidste års finalestævne. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Taastrup-skole kæmper om guld ved DM i høvdingebold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taastrup-skole kæmper om guld ved DM i høvdingebold
Taastrup - 14. maj 2018 kl. 15:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De startede cirka 1500 hold, men nu er der kun 17 tilbage. Og et af dem er 5. B fra Taastrup Realskole, der er klar til at få sig en oplevelse for livet.

For den tirsdag og onsdag i denne uge skal de til finalestævnet i DM i Høvdingebold i Støvring, som arrangeres af Dansk Skoleidræt.

Skoleturneringen i høvdingebold er for landets 4.-5. klasser, og i 2018 har den haft deltagelse af over 15.000 danske skoleelever.

Konceptets store popularitet glæder Dansk Skoleidræt.

»Høvdingebold passer som fod i hose til den nye skolevirkelighed. Det tilhørende undervisningsmateriale er forankret i fælles mål og understøtter skolereformens krav om at løfte fagligheden. Derudover er høvdingebold i skolen et godt eksempel på, hvordan man kan arbejde tværfagligt i den understøttende undervisning,« siger stævnekoordinator Jacob Kjær Hansen fra Dansk Skoleidræt.

Flere af de skoler, der er med i turneringen, har, ud over høvdingeboldtræning i idrætstimerne, brugt håndarbejdstimer til at sy kostumer, billedkunst til udsmykning af bannere og musiktimer på at lave kampsange.

Høvdingebold er nemlig mere end et sjovt boldspil. De klasser, der er med, forbereder sig blandt andet til skoleturneringen med gratis undervisningsmateriale, der opfordrer eleverne til at lave deres eget teamplayerkort, kampråb og våbenskjold. Målet er blandt andet at få eleverne til at tage stilling til klassekulturen, styrker og svagheder og formulere klassens værdier. Således handler turneringen ikke kun om cifrene på måltavlen, men også om at udvise sammenhold, teamspirit og fairplay.

Det hold, der ved DM gør det bedst i denne sammenhæng, kan smykke sig med prisen »Danmarks mest værdifulde hold«, som dermed er en ekstra præmiemulighed udover selve dysten om guld, sølv og bronze.

Taastrup Realskole kvalificerede sig som kredsvindere i Københavns Omegn.

Sidste år var deltageren fra den kreds også fra Høje-Taastrup Kommune. Der var det Mølleholmskolen, som sluttede på en 10. plads ved finalestævnet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk