20. november 2019
Et uenigt byråd har vedtaget at undersøge, hvad det vil kræve at afholde Spejdernes Lejr i Hedeland. Foto: Kenn Thomsen
Et uenigt byråd har vedtaget at undersøge, hvad det vil kræve at afholde Spejdernes Lejr i Hedeland. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor uenighed blandt politikere: Pris for spejderlejr skal undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor uenighed blandt politikere: Pris for spejderlejr skal undersøges
Taastrup - 18. marts 2019 kl. 12:37
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal det undersøges, hvad det koster at få Spejdernes Lejr til Hedeland i 2022 med viden om, at det sidste gang endte i et budget på 31 millioner kroner for værtskommunen?

arrow Læs også: Usikkerhed om prisen: Skal kæmpe spejderlejr til Hedeland?

Det er der stor uenighed om i Byrådet i Høje-Taastrup Kommune, som på seneste byrådsmøde skulle beslutte, om man ville arbejde videre med ideen om at indgå i et partnerskab om at afholde lejren i Hedeland i samarbejde med Roskilde Kommune, selvom der ikke ligger et bud på, hvad det vil koste.

- Jeg vil gøre det meget klart, at vi hos K ikke har taget stilling til om vi vil bruge x antal kommunale kroner på Spejdernes Lejr i 2020. Det vi vil undersøge er hvad x antal kroner er. Men vi vil gerne have spejdernes lejr til kommunen og undersøge, hvad det vil kræve økonomisk og administrativt, sagde Merete Scheelsbeck, formand for fritids- og kulturudvalget.

I et notat fra Hedelands bestyrelse er der nævnt et beløb på 10 millioner kroner, og det var det tal, der dannede grundlag for en længere diskussion. Socialdemokratiet og Enhedslisten mener ikke, man kan forsvare, at bruge den mængde penge på en spejderlejr, når man samtidig skærer dybt i velfærden.

- Det er helt urealistisk at finde de penge, og så i et budgetår, hvor vi må skære dybt i den kommunale velfærd. Derfor er det eneste ordentlige, hvis man ikke vil hive 10 millioner kroner ud af kommunens budget, at takke nej tak. Hvis man spørger mig er det en skør prioritering, sagde Emil Viskum (EL), mens Thomas Bak (S) var enig.

- Vi er udfordret på likviditeten, og vi skal have penge op af lommen for at lave det arrangement. Vi vil hellere sende det signal fra starten, at vi ikke har pengene.

Dansk Folkepartis Lars Prier gik med til at undersøge, hvad der ligger i det at få lejren til kommunen. Han er også formand for Hedelands bestyrelse og fortalte, at en lejr måske kan være med til at sætte skub i udviklingen af området.

- Hvis vi på sigt skal nogen vegne med udviklingsplanerne for Hedeland, så kræver det investeringer. Lige nu kører det rundt. Kan man connecte det med Spejdernes Lejr, kan det være det kan lade sig gøre. Jeg siger ikke, det kan ske, men lad os da undersøge det, siger han.

Peter Faarbæk (S) spurgte Merete Scheelsbeck, hvor mange penge De Konservative er villige til at give for den opmærksomhed, man kan få ved Spejdernes Lejr.

- Det kan jeg ikke svare på, for det kommer an på, hvad løsningen og pakken bliver, og hvilke ting, der kan blive investering, vi kan få glæde af på andre områder. Så det tal kan jeg ikke give. Vi må have en analyse og en projektbeskrivelse af det, og så må vi forholde os til det, sagde udvalgsformanden.

Heller ikke borgmester Michael Ziegler vil svare på, hvor mange penge han vil give for at afholde lejren.

- Jeg synes, Merete svarer rigtig godt på det på byrådsmødet. Der er for mange forbehold, så det kan man ikke sige, siger Michael Ziegler, der synes det er ærgerligt, at byrådet ikke er enigt. Han henviser til, at i forhold til sidste gang lejren blev afholdt i 2017 i Sønderborg, så ser den kommunaløkonomiske virkelighed anderledes ud, hvor der er pres på kommunernes økonomi.

Borgmesteren kalder det overfor avisen useriøst at sige, at det koster x antal millioner kroner, når man ikke ved de ikke. Derfor bør det undersøges.

- Så meget koster det ikke af kommunale penge, at administration undersøger, hvad det indebærer at afholde Spejdernes lejr. Vi vil egentlig bare gerne have et ordentligt beslutningsgrundlag, og det siger de (rød blok, red.) nej til, siger borgmesteren.

På stemte K og DF for at gå videre, mens S, EL og L stemte imod. De Radikale var ikke til stede på grund af et akut afbud, men partiet stemte for til økonomiudvalgsmødet.

Det forventes, at der er en projektbeskrivelse og et økonomisk overslag klart inden sommer.

arrow Ziegler på besøg i ­Spejdernes Lejr
28. juli 2017 kl. 10:25 Opdateret: kl. 10:23
arrow Taastrup-spejdere er med på lejr
24. juli 2017 kl. 10:53 Opdateret: kl. 10:53
arrow Spejderne tager på lejr i Sønderborg
14. maj 2017 kl. 11:04 Opdateret: kl. 14:11

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk