23. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtte til frivilligt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtte til frivilligt arbejde
Taastrup - 21. juli 2015 kl. 10:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Over 150.000 kroner er blevet fordelt til frivilligt socialt arbejde i Høje-Taastrup Kommune.

Så er der igen blevet uddelt støtte til frivillige socialt arbejde i Høje-Taastrup, og denne gang var der 153.900 kroner at gøre godt med.

Puljen bliver afsat efter Servicelovens § 18, og forslag til fordeling af puljen behandles to gange om året på Socialudvalgets møder.

I budgettet for 2015 er der afsat en samlet pulje på 698.800 kroner. På forhånd er der afsat 125.000 kroner til Partnerskaber, 241.000 kroner til Frivillighedscenter og 25.000 kroner til Kontaktgruppen for det Frivillige Sociale Arbejde.

Derfor er der 307.800 kroner til fordeling i 2015, hvoraf halvdelen blev fordelt tidligere på året, og den sidste halvdel lige før sommerferien.

Må prioritere

Ved anden ansøgningsrunde i 2015 har Høje-Taastrup Kommune modtaget 29 ansøgninger, og der er i alt ansøgt om puljemidler for 766.612 kroner. Til sammenligning hermed modtog kommunen ved første ansøgningsrunde i år 30 ansøgninger for i alt 459.117 kroner. Der er således sket en stor stigning, hvad angår det samlede ansøgte beløb/projekternes volumen.

Ovennævnte betyder, at der har været behov for at prioritere - også blandt ansøgninger, der opfylder formelle krav og formål.

Der er givet støtte både til projekter, der førhen har modtaget støtte, og projekter der er nye og således uden forudgående finansiering fra puljen.

Derudover har der i indstillingen fra administrationen været lagt vægt på projekter med følgende målgrupper: Patient- og selvhjælpsgrupper, Ældreområdet, Voksne med særlige behov/udfordringer - herunder misbrug samt Udsatte børn. Der er i indstillingen blandt andet taget højde for sammenhængen mellem antal deltagere, antal frivillige og økonomi.

Råd: Brug for en ændring

I forbindelse med sagen har Udsatterådet og Handicaprådet indgivet et fælles høringssvar, hvori de problematiserer, at blandt andet Frivillighedscentret på forhånd sætter sig på en stor del af puljen.

- De betydelige beløb, der er forhånds reserveret til Frivillighedscenteret og partnerskabsaftaler har nødvendiggjort en prioritering i den stigende mængde ansøgninger. Det fremgår tydeligt, at det afstedkommer en voldsom begrænsning af de frivillige foreningers aktiviteter. Derfor opfordres til en fornyet debat om, hvorvidt denne praksis er hensigtsmæssig, lyder det i høringssvaret.

Men på nuværende tidspunkt er den prioritering nødvendig, siger Laurids Christensen (K), formand for socialudvalget.

- Frivillighedscentret får tilskud fra Staten, og det skal kommunen matche. Tidligere kom bidraget fra Folkeoplysningsudvalget, men det gør det ikke mere, og derfor er vi nødt til at finde pengene andre steder. Men måske vi skal se på, om det på sigt kan indarbejdes i budgettet på en eller anden måde, siger Laurids Christensen.

I forbindelse med sagen har Byrådet endvidere besluttet, at ÆldreSagen tildeles 10.000 kroner til kontorhold for 2015, der finansieres i forbindelse med 3. Budgetopfølgning. Derudover skal der i budgetforslaget for årene 2016-2019 indarbejdes en teknisk ændring, hvor ÆldreSagen fremadrettet tildeles 10.000 kroner til kontorhold.

Læs i DAGBLADET Roskilde tirsdag, hvem der har modtaget penge fra puljen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk