18. juni 2019
Bettina Nybølle (tv.), Maiken Møller og Pia Sølling Øhlers (th.) på brillemesse. PR-foto
Bettina Nybølle (tv.), Maiken Møller og Pia Sølling Øhlers (th.) på brillemesse. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Specialist: Briller kan få dig til at se yngre ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Specialist: Briller kan få dig til at se yngre ud
Taastrup - 10. februar 2019 kl. 08:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Behovet for briller opstår hos rigtig mange lige omkring den magiske 40-årsgrænse. Det er en naturlig konsekvens af, at synet forringes med årene - og derfor forbinder mange behovet for briller med at blive ældre.

Men briller får ikke nødvendigvis en til at se ældre ud, faktisk er det for mange lige omvendt, mener Pia Sølling Øhlers fra Anytime i Hedehusene:

- Briller kan give ens ansigt et løft, det handler bare om at finde en model og et brillesnit, der fremhæver de ansigtstræk, man gerne vil have, andre skal lægge mærke til - og nedtoner andre, siger hun.

Ifølge optikeren kan briller for eksempel få en til at se mindre træt og mere frisk ud, hvis blot man følger en simpel tommelfingerregel.

- Hvis brillens øverste kant skærer samme sted som øjenlåget, kommer øjenlågene nemt til at se tungere ud, end de gør med briller, der går lidt højere op. Jeg plejer at sige, at jo længere brillen går op mod øjenbrynet, jo mindre træt ser man ud. Det giver ligesom et visuelt ansigtsløft, når glasset giver plads til luft omkring øjet, forklarer Pia Sølling Øhlers.

Hun tilføjer, at man selvfølgelig ikke behøver kæmpestore brilleglas for at give øjet plads. Model og brillekonstruktionen kan gøre meget, og her mener hun, at man med fordel kan gå efter et par runde briller, som igen tegner til at blive en af forårets store brilletrends. Det fik Pia Sølling Øhlers bekræftet, da hun for nylig var på messe sammen med kollegerne Bettina Nøbølle og Maiken Møller for at hente inspiration til forårets brillemode:

- Runde briller har været i flere sæsoner, og vi kan se, at tendensen fortsætter. En af grundene til det er, at de runde briller kan noget. Blandt andet det her med at løfte øjenlågene, fordi glassene runder op mod øjenbrynet. Og man behøver ikke vælge de kuglerunde af slagsen, hvis man ikke lige har mod på det. Man kan for eksempel gå efter en mere oval form, fortæller optikeren og tilføjer, at en brille, hvor stængerne fæstner lidt højere på glasset - og ikke lige midt i - også vil give ansigtet en løftende effekt.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk