26. maj 2020
Elevrådsformand Jasmin Sabrina Arildtorp underskrev Torstorp Skoles aftale med Unicef sammen med t.v. Unicef-repræsentant Christian Bruun Bindslev samt skolebestyrelsesmedlem Tina Skov og skoleleder Sidsel Løndorph Voss.
gallery icon

Se billedserie

Elevrådsformand Jasmin Sabrina Arildtorp underskrev Torstorp Skoles aftale med Unicef sammen med t.v. Unicef-repræsentant Christian Bruun Bindslev samt skolebestyrelsesmedlem Tina Skov og skoleleder Sidsel Løndorph Voss.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole bruger nu børnekonvention som »grundlov«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole bruger nu børnekonvention som »grundlov«
Taastrup - 20. september 2019 kl. 17:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torstorp Skole fejrede torsdag den 19. september, at skolen har tilsluttet sig som Unicef Rettighedsskole. Det betyder, at skolen indleder en proces frem mod at gøre principperne i FN's Børnekonvention til den rettesnor, som hele skolens hverdag er bygget op omkring.

Som Unicef Rettighedsskole vil Torstop Skole gøre FN's Børnekonvention til den nye »grundlov« for elever og lærere på skolen. Som forberedelse til den officielle start som rettighedsskole havde alle skolens klasser derfor arbejdet med at udforme et såkaldt charter, som erstatter de tidligere klasseregler. Klasserne har taget udgangspunkt i de paragraffer i Børnekonventionen, som giver mening i deres sammenhæng. Herefter har de formuleret principperne i deres eget sprog og til deres egen hverdag, og eksempler på disse klassecharters blev præsenteret ved to events på skolen.

Af praktiske årsager var markeringen som Unicef Rettighedsskole nemlig fordelt på to arrangementer for henholdsvis 0.-5. klasse og 6.-9. klasse i skolens aula, som i dagens anledning var udsmykket med indgangsportal af blå Unicef-balloner og visualiseringer af klassernes charter i form af plakater og plancher.

Arrangementet bød også på musik og sang og oplæg ved skolens koordinator på rettighedsskole-projektet, lærer Morten Holbroe Toftegaard, og Unicefs repræsentant Christian Bruun Bindslev, som vil være Unicefs kontaktperson i Torstorp Skoles arbejde frem mod at blive certificeret Unicef Rettighedsskole.

Afslutningsvis var der naturligvis festlig underskriftseance, hvor elevrådsformand Jasmin Sabrina Arildtorp, skolebestyrelsesmedlem Tina Skov, skoleleder Sidsel Løndorph Voss og Unicef-repræsentant Christian Bruun Bindslev underskrev aftalen med Unicef.

Rettighedsråd med elever
Som næste skridt på vej mod at blive certificeret som Unicef Rettighedsskole opretter Torstorp Skole et Rettighedsråd, bestående af elever fra forskellige klassetrin samt en repræsentant fra ledelsen, en forældrerepræsentant fra skolebestyrelsen, 1-2 lærere/pædagoger og rettighedsskole-koordinatoren.

Rettighedsrådets første opgave bliver at arrangere en vandring på skolen, der sætter spot på steder, der udfordrer elevernes tryghed og trivsel. Herefter vil Rettighedsrådet fx via interviews komme i dybden med, hvad der er udforingerne, og hvordan de hver især skal løses.

I år er det 30-året for FN's Børnerettighedskonvention, og koordinator Morten Holmboe Toftegaard fortæller, at erfaringen fra 4000 rettighedsskoler i England viser, at projektet har øget elevernes trivsel mærkbart, fordi elever ved at kende deres rettigheder også finder ud af, hvordan de kan gøre noget ved de forhold, der påvirker deres trivsel negativt.

I Høje-Taastrup Kommune har Borgerskolen tidligere fået certificering og arbejder som Unicef Rettighedsskole.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk