25. september 2021
Rollespilsarrangementet Krigslive XVI er i fuld gang i Hedeland. Det fortsætter indtil søndag. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Rollespilsarrangementet Krigslive XVI er i fuld gang i Hedeland. Det fortsætter indtil søndag. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se de mange billeder: Drabelige slag om tro, guder og kejserrige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Se de mange billeder: Drabelige slag om tro, guder og kejserrige
Taastrup - 30. juli 2021 kl. 19:22
Af Lisbeth Jansen

Måske hører brugere af og naboer til Hedeland i disse dage krigshyl, sværdslag, middelalderligt lejrliv eller tilsvarende anderledes lyde end til hverdag fra hjertet af naturområdet.

arrow Læs også: Action og rennæsancekrig i naturområde

Det skyldes flerdagsarrangementet Krigslive XVI, som er for 300 tilmeldte rollespilsudøvere og i år er rykket til Hedeland for første gang.

Undervejs har arrangementet været ramt af regnskyl torsdag, der satte en midlertidig stopper for de drabelige slag, som dog blev genoptaget, da vejret tillod.

Artiklen fortsætter under billedet...

Krigslive XVI er et rollespilsarrangement for tilmeldte spillere, der til dagligt dyrker interessen for rollespil i lokale foreninger rundtom i Danmark. Faktisk er der også kroatiske spillere med til dette års arrangement. Men de fleste typiske deltagere fra udlandet er i år blevet hjemme grundet pandemien. Foto: Jørgen C. Jørgensen

Velforberedte spillere

Efter et års pause grundet pandemien, er det et hold yderst beredte spillere, der har indtaget Hedeland i en lille uges tid. I mere end et år har man forberedt drejebog, tøj og fysisk kamptræning.

Det fortæller Ilja Olsen, der er angivet som propagandaminister - eller oversat er pr-ansvarlig - for årets udgave af Krigslive. Til dagligt dyrker han spillet i foreningen Rollespilsfabrikken, som står bag årets udgave af Krigslive. Det er også kræfter fra Landsforeningen Bifrost, som er med inde over arrangementet. Konceptet blev oprindeligt udviklet af TroA i Aalborg.

Den bagvedliggende tanke er at lave et flerdags liverollespil, der bunder i en god blanding af historie og fantasi og har sit udspring i Warhammer-universet med inspiration fra middelalderens og rennæssancens kampforme.

Hvert år er der udvalgt et tema og en konkret drejebog, som kampene udvikler sig indenfor. Både tv-serien Game Of Thrones og vikingetiden har således også sat deres præg enkelte år.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det er ikke kun slagmark, der er lagt op til under Krigslive XVI. Der er naturligvis også opsat lejre med telte, hvor udøverne dyrker de mere rolige sider af rollespillet. Foto: Jørgen C. Jørgensen

Kæmper for deres tro

I version XVI lyder temaet »For Kejserriget skal de vantro dø!«, og her er plottet, at en nord- og en sydhær kæmper mod hinanden grundet en kontrovers om tro. Hvor den ene hær tror på mytologiske guder, mens den anden hær tilbeder en hedengangen kejser ophøjet til gud.

- Spillet i år handler om et land kaldet Kejserriget, hvor der er udbrudt borgerkrig, fordi to sameksisterende religioner er i strid om, hvis gud, der er den vigtigste, forklarer Ilja Olsen.

Alle rollespillerne har så deres egenudviklede fiktive enhed og persona, som de lever sig 100 procent ind i under hele forløbet. Undervejs er man som spiller kun fredet (kaldet »off game«, red.), hvis man befinder sig i sit telt eller er på det lille hus, og mens man er aktiv i spillet (kaldet »in game«, red.) skal man holde sig til sin enhed, fordi det også er det, man gør i spillet Warhammer - på den vis adskiller Krigslive sig fra andre typer rollespil.

- Derudover er Krigslive mere kompetitivt. Vi prøver at vinde - og det er i kontrast til almindeligt rollespil, fortæller Ilja Olsen.

Glad for at låne Hedeland

Hos Krigslive er man vældig glad for at få lov at låne Hedeland.

- Hedeland er skøn. For der er meget natur omkring os. Selvom vi så ikke kan lukke os om os selv, så hengiver vi os til spillet, når vi først er i gang, siger Ilja Olsen, hvis egen rollespils-persona hedder Slambert von Schneider.

Det er et område omkring skibakken og amfiteatret, som Krigslive lejer af I/S Hedeland denne uge.

Rollespillerne er færdige i Hedeland i løbet af søndag. Indtil da har arrangørerne på Facebook-siden »Brugere af Hedeland« og andre steder venligt henstillet til, at brugere af Hedeland svinger uden om kampområde og lejr og holder respektfuld afstand, uanset om man er på gåben, på cykel eller til hest.

Alle rollespils-deltagere har i øvrigt skulle fremvise gyldigt coronapas for at være med, og der er også taget andre sundhedsmæssige forholdsregler for at få lov at afvikle arrangementet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?