17. september 2019
Kommunen har i 25 år lagt blomsterløg på Høje Taastrup Vej. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kommunen har i 25 år lagt blomsterløg på Høje Taastrup Vej. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se de dejlige billeder: Den blomstrende kommune i fuldt flor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se de dejlige billeder: Den blomstrende kommune i fuldt flor
Taastrup - 15. april 2019 kl. 06:02
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver ikke sparet på blomsterløg og frø, når Driftsbyen i Høje-Taastrup skal planlægge kommunens blomstrende udtryk.

160.000 blomsterløg blev der sidste år lagt af kommunens folk, og den indsats kan man nu nyde godt af, hvis man færdes rundt i kommunen.

Høje Taastrup Vej er et af de steder, hvor man hvert år kan nyde de mange smukke blomster i rabatten.

- Høje Taastrup Vej var faktisk det første sted i kommunen, man begyndte at lægge løg for 25 år siden, og det har man holdt ved lige siden, fortæller parkchef Claus Dahl.

I gennemsnit bliver der lagt 100.000 blomsterløg om året i Høje-Taastrup Kommune, men der varierer fra år til år. Blomsterløgene bliver lagt i rabatter og rundkørsler, så man rammer steder, hvor mange ser dem.

- Vi håber jo, at de kan være med til at sprede morgenglæde for de borgere, der kommer forbi på vej til arbejde, og så er de også en blomstrende velkomst, når man vender hjem til kommunen igen, siger parkchefen.

Blomsterne har desuden den effekt, at de understøtter bierne og insekterne, som igen fungerer som føde for småfuglene i kommunen.

De mange blomster, der kan opleves i tiden op til påske, er primært narcisser som påske- og pinseliljer, men der er også plantet tulipaner og scillaer i rabatter og bede rundt omkring i kommunen, ligesom der såes forskellige blomsterblandinger.

De mange blomster er led i konceptet »Den blomstrende kommune«, som blandt andet går på at gøre Høje-Taastrup til en kommune med en stor variation i form og farver på de mange blomster, ligesom der satses på at plante og så blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året. »Den blomstrende kommune« skal også ses i overført betydning som en kommune, hvor de grønne områder og friluftslivet blomstrer og udvikler sig.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk