18. oktober 2019
Traditionen tro blev juletræet på domhustorvet tændt med hjælp fra børn og brandmænd. Borgmester Michael Ziegler holdt også tale og ønskede god jul.Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Traditionen tro blev juletræet på domhustorvet tændt med hjælp fra børn og brandmænd. Borgmester Michael Ziegler holdt også tale og ønskede god jul.Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Så blev juletræet tændt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Så blev juletræet tændt
Taastrup - 30. november 2018 kl. 17:53
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire brandbiler kører roligt ned ad Taastrup Hovedgade med blinkene tændt. De skal ned til domhustorvet, hvor de skal hjælpe med at tænde juletræet. For julen er lig med traditioner og overraskelser, og at brandbilerne kommer og er med til at tænde træet er en af dem.

Lige præcis traditioner og overraskelser var to elementer, der fyldte meget, da juletræet i Taastrup Bymidte fredag blev tændt på Domhustorvet.

I den ene af brandbilerne sad fire personer på bagsædet. Eline, Stine Lorentsen, Loke Jonathan fik lov at køre med i bilen.

- Det er hyggeligt og en tradition. Det er her december starter, og det er den 1. i morgen, siger hun.

De tre børn Loke, Eline og Jonathan synes, det var ret sjovt og også hyggeligt at prøve at køre med brandbilen, som brandmanden Kurt Gagat styrede roligt gennem Taastrup og ned til træet.

- Det er da hyggeligt at se børnene, som får lov at komme op i sprøjten, siger han, mens brandbilen, der er af ældre model kører gennem byen.

Elina og Jonathan glæder sig til julen og december.

- Jeg glæder mig mest til juleaften, siger Eline, mens Jonathan siger.

- Jeg glæder mig til julekalder, siger han og fortæller, at han skal se Tinkas Juleeventyr.

På pladsen blev der langet æbleskiver og gløgg over disken af byens nye krocketklub TIK Krocket, mens der også var underholdning på scenen fra Swingdanes, der fik publikum godt i gang.

Borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler (K) ønskede alle en glædelig jul og tændte for juletræet og julebelysningen i Taastrup Hovedgade sammen med børnene.

- Sidste år var der 78.000 pærer. Så mange kan man ikke tænde alene, så jeg skal bruge en masse børn til at hjælpe mig. I skal råbe højt, når vi tæller ned fra 10 og når til nul, sagde Michael Ziegler.

Da de ramte nul, tændte julelyset i hele hovedgaden og spredte lys.

- Det virkede perfekt. God jul, ønskede borgmesteren.

I år var der også en overraskelse. Der er også sat et lysende juletræ op på Axeltorv.

Se video nedenfor og billederne øverst i artiklen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk