6. august 2021
Det smukke juletræ i Hedehusene blev tændt i stilhed fredag eftermiddag. Kun et par medlemmer af Hedehusene Erhvervsforenings bestyrelse var til stedet for at sætte blus på julelysene.
gallery icon

Se billedserie

Det smukke juletræ i Hedehusene blev tændt i stilhed fredag eftermiddag. Kun et par medlemmer af Hedehusene Erhvervsforenings bestyrelse var til stedet for at sætte blus på julelysene.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Julen er kommet til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Julen er kommet til byen
Taastrup - 27. november 2020 kl. 19:43
Af Lisbeth Jansen

Årets juletræ på Stationsforpladsen med hyggelig belysning er blevet tændt i al fredsommelighed uden festivas eller publikum fredag eftermiddag. Så nu kan træet og den øvrige julepynt i Hovedgaden nydes december måned ud.

arrow Læs også: Værested sælger juletræer og spreder gratis julestemning

Selve juletræstændingen foregik med deltagelse af Hedehusene Erhvervsforenings bestyrelsesmedlemmer, da det er frivillige hænder i foreningen, der sætter belysningen op hvert år. Normalt foregår tændingen med en traditionsrig fest med gratis gløgg, æbleskiver, sang, brandbiler, julemarked i stationsbygningen og deltagelse af borgmesteren lørdag før 1. søndag i advent. Men ikke i år grundet forsamlingsforbud og afstandskrav i kølvandet på den fortsatte pandemi.

Dog er der ingen jul i Hovedgaden uden et tændt juletræ, der byder de handlende velkommen i hele december.

- Normalt er juletræstændingen vores største event hele året, men i år må vi så gøre det i stilhed. Vi ved, at folk går afsindig meget op i, at det er et træ, der ser godt ud, så det håber vi, at alle også synes i år, siger Peter Kjeld Jensen, der er formand for Hedehusene Erhvervsforening - og i øvrigt manden, der »hopper ned i en brønd og sætter et stik i en dåse for at tænde lyset«, som han selv muntert udtrykker det.

Skaber god stemning

Flere steder i detailbutikkernes vinduer er der også pyntet godt op med julepynt, så alle sejl er sat til på vanlig vis for en hyggelig stemning under december måneds julehandel.

Dog med en særlig opfordring fra Peter Kjeld Jensen til, at alle passer på hinanden ved at holde afstand og bruge mundbind og håndsprit ude i butikkerne.

- I Hedehusene er det mit indtryk, at folk er gode til at støtte ved at handle lokalt både hos spisestederne og i de øvrige butikker. Jeg håber, at folk vil fortsætte med det i december, men samtidig sørge for at være opmærksomme på at holde afstand og passe på hinanden - ligesom de har gjort i hele corona-perioden, lyder det fra erhvervsforeningens formand.

arrow Spejderne er igen klar med juletræer
04. december 2020 kl. 15:23 Opdateret: kl. 14:30
arrow Håber på mere åbenhed: - Vi ligger lidt gemt væk her på torvet
02. december 2020 kl. 15:31 Opdateret: kl. 14:21
arrow Formand om aflyst juletræstænding: Det er det værste, der er sket
26. november 2020 kl. 11:50 Opdateret: kl. 11:20

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?