24. oktober 2021
Der er bred enighed om, at sagsbehandlingen på handicapområdet i Høje-Taastrup skal styrkes, men et flertal i byrådet ønskede ikke at afsætte de 65.000 kroner, som administrationen havde ønsket. Bevillingen skal afvente budgetforhandlingerne senere på årets, lød det fra Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.
Der er bred enighed om, at sagsbehandlingen på handicapområdet i Høje-Taastrup skal styrkes, men et flertal i byrådet ønskede ikke at afsætte de 65.000 kroner, som administrationen havde ønsket. Bevillingen skal afvente budgetforhandlingerne senere på årets, lød det fra Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sagsbehandling skal styrkes - men ikke hvis det koster 65.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagsbehandling skal styrkes - men ikke hvis det koster 65.000 kroner
Taastrup - 27. april 2018 kl. 12:58
Af Stina Felby Egerup

Sagsbehandlingen på handicapområdet skal styrkes i Høje-Taastrup Kommune. Det er der bred enighed om i byrådet, men der var ikke flertal for at finde penge til projektet på nuværende tidspunkt, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Debat: Vi overdriver ikke kritikken, Michael Ziegler

Det var således 65.000 kroner, der skilte vandene, da byrådet tirsdag aften skulle beslutte, hvordan man skal sikre en bedre kvalitet i sagsbehandlingen på handicapområdet.

Sagen var på dagsordenen til seneste byrådsmøde på baggrund af et forslag fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, og administrationen havde indstillet, at byrådet afsatte 65.000 kroner, så kommunen kan indgå i et længerevarende analyse- og udviklingsforløb med den nationale Task Force på voksen-handicapområdet for at kvalitetssikre kommunens sagsbehandling.

Men den ekstrabevilling var der ikke opbakning til at give på nuværende tidspunkt fra Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi er enige i at bede Task Forcen om hjælp, og vi erkender, at vi er udfordret på vores sagsbehandling på mange områder. Men samtidig står vi i en budgetoverskridelse, og i sidste måned lavede vi besparelser på selvsamme område på grund af de her overskridelser. Derfor giver det god mening, at beslutningen går videre til budgetforhandlingerne senere på året, så vi kan finde pengene der. Hvis vi tager dem nu, så kommer vi til at lave nogle besparelser på et andet område på de 65.000 kroner, sagde Jeanette Ingemann (K), da sagen blev behandlet på byrådsmødet.

Socialdemokratiet, Enhedslisten og Lokallisten kunne dog ikke forstå, at flertallet ikke ønskede at afsætte de 65.000 kroner.

- Det går først og fremmest direkte imod det, administrationen har anbefalet, og vi bør i den grad bruge alle de værktøjer, vi kan på dette område, så vi kan overholde vores svarfrister og kan komme ud af den onde cirkel med at være en af de kommuner, som ligger højst i tiden, man bruger på sagsbehandlingen på handicapområdet, sagde Sabah Abid (S) og blev bakket op af Enhedslisten:

- Når vi har så store problemer på det specialiserede område, så er det simpelthen ikke i orden, at man sætter foden i døren og henviser det til nogle budgetforhandlinger med 65.000 kroner, sagde Emil Visum Rasmussen (EL), der var indkaldt som suppleant for Ole Hyldahl til tirsdagens byrådsmøde.

Men det var altså, hvad et flertal bestående af K, DF og R gjorde, så sagen er udsat til budgetforhandlingerne senere på året.

arrow Debat: Høje-Taastrup er ikke en sort plet
02. maj 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 13:18

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?