4. juli 2020
Det er blandt andet på væggen ved indgangen til Hedehus Hallen, at der hænger en hjertestarter, som er tilgængelig 24 timer i døgnet. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det er blandt andet på væggen ved indgangen til Hedehus Hallen, at der hænger en hjertestarter, som er tilgængelig 24 timer i døgnet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så mange hjertestartere er der i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så mange hjertestartere er der i byen
Taastrup - 09. oktober 2018 kl. 11:36
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danskerne er statistisk blandt verdens bedste til at redde liv ved hjertestop. Ved 66 procent af alle hjertestop i Danmark er der vidner, som yder livreddende førstehjælp. Det sker blandt andet ved hjælp af hjertestartere.

arrow Læs også: Her er der hjertestartere

I Hedehusene har borgerne adgang til 49 registrerede hjertestartere. Heraf er de 22 tilgængelige hele døgnet rundt, mens de 27 er tilgængelige, når registreringsadressen er åben. Hjertestarterne er fordelt rundt om i postnummer 2640 (se den nøjagtige placering i faktaboksen, red.)

Det fremgår af TrygFondens hjemmesiden Hjertestarter.dk, der registrerer hjertestartere i Danmark og indeholder oplysninger om førstehjælp med og uden hjertestarter.

I alt er der 192 hjertestartere i hele Høje-Taastrup, hvoraf de 71 er tilgængelige hele døgnet.

Hjerteløbere

Siden september 2017 har det været muligt at tilmelde sig som frivillig hjerteløber, hvor opgaven er at løbe ud med en hjertestarter og yde hjertelungeredning, hvis der sker et hjertestop i nærheden. På den måde hjælper man, indtil ambulancefolk eller akutberedskab når frem til stedet.

Der er ikke nogen tilgængelige tal for, hvor mange frivillige hjerteløbere, der er i Hedehusene.

Men man kan tilmelde sig som hjerteløber via en hjerteløber-app på mobilen, og det er også gennem den, at 1-1-2 vagtcentralen sender besked ud, hvis man skal løbe af sted.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk