23. januar 2021
Som altid, når det gælder de store søndagsserier, holdes mest muligt hemmeligt, og det var derfor ikke muligt at komme ind på settet. Foto: Signe Ravn
gallery icon

Se billedserie

Som altid, når det gælder de store søndagsserier, holdes mest muligt hemmeligt, og det var derfor ikke muligt at komme ind på settet. Foto: Signe Ravn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så du DR-vognene? Kendte skuespillere optager søndagserie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så du DR-vognene? Kendte skuespillere optager søndagserie
Opdateret 04. oktober 2019 kl. 11:41
Taastrup - 04. oktober 2019 kl. 11:29
Af Signe Ravn

I ly af morgenmørket rullede en håndfuld vogne fra DR kl. 6 fredag ind på en parkeringsplads på Østerparken i Taastrup.

I alt 30 DR Drama-medarbejdere, 16 statister og 2 skuespillere har formiddagen igennem optaget en scene på værtshuset Chimpansen på Taastrup Hovedgade.

Optagelserne er til et nyt søndagsdrama, der finder vej til skærmen i efteråret 2020.

Alle vinduer på begge sider af værtshuset var dækket omhyggeligt til med sort plastik, en indikation på, at scenen foregår enten om aftenen eller natten.

I gården bag værtshuset var der linet teknisk udstyr op, ligesom der var stillet snacks frem til det tekniske personale, statister og skuespillere, som kom ud af bagindgangen i en pause, hvor der skulle justeres på opsætningen indenfor.

Her kunne opmærksomme forbipasserende spotte de, i DR-seriesammenhæng, så velkendte ansigter Rasmus Hammerich og Bjarne Henriksen.

Selvom DR Drama altid holder mest muligt hemmeligt, når det kommer til de populære søndagsserier, kunne folk på produktionen fortælle, at DR Drama begyndte optagelserne til den nye dramaserie i maj måned og afslutter optagelserne i næste uge, hvorefter der følger en forberedelsesperiode, før man går i gang igen i foråret 2020.

Manuskripterne til DR's serier skrives løbende, og i pausen frem mod næste optageperiode bruges tiden så i stedet på at gøre klar. Der skal blandt andet indgås aftaler om brug af locations, skaffes rekvisitter og koordineres kalendre.

Fredag eftermiddag rykker holdet videre til Albertslund for at fortsætte optagelserne der.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?