20. november 2017
Peter Hamborg Faarbæk mener, at de borgerlige i deres præsentation af næste års budget »fifler« med tallene, når det kommer til den såkaldte børnepakke. Foto: Kenn Thomsen
Peter Hamborg Faarbæk mener, at de borgerlige i deres præsentation af næste års budget »fifler« med tallene, når det kommer til den såkaldte børnepakke. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Borgerligt vælgerbedrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: Borgerligt vælgerbedrag
Taastrup - 13. oktober 2017 kl. 18:53
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokraterne anklagede i budgetdebatten torsdag aften flertallet for vælgerbedrag, fordi de siger, at der i budgetforliget mellem K, V og DF er afsat 10 millioner kroner årligt til en børnepakke - men i 2018 er der kun afsat 6,6 mio. kr., fordi pakken først implementeres den 1. maj. Herefter er der afsat 10 millioner kroner om året.

arrow Læs også: Snævert flertal bag budget 2018

- Vi er vel enige om, at det vi sidder og får vedtaget i dag, det er budgettet for 2018. Så der kan vedtages et andet budget, når vi kommer om et år. Og i 2018 er der afsat 6,6 mio. kr. til en børnepakke - ikke 10 mio. kr., sagde Peter Faarbæk (S) og fremhævede, at det samme gør sig gældende i forhold til folkeskolen, hvor de borgerlige siger, de har afsat en pulje 1,6 millioner kroner, men reelt kun har afsat 1 mio. i 2018.

- Jeg synes, det er lidt fifleri, sagde han på mødet.

Den præmis ville borgmesteren dog ikke gå med på og fortalte, at det fremgår af budgetteksten og af de præsentationer af budgettet, som han har lavet på de sociale medier.

- Jeg synes faktisk, vi har været ret tydelige omkring, hvad vi gør. Vi indfører børnepakken, den starter op 1. maj, og derefter bruger vi 10 millioner kroner om året på den. Det er jo det, der er det vigtige: Hvor mange pædagoger og sundhedsplejersker kan der ansættes. Verden falder ikke sammen af, at børnepakken starter 1. maj i stedet for 1. januar - den ville jo alligevel ikke kunne nå at starte op til januar, for så hurtigt vil man ikke kunne nå at ansætte alle dem, der skal ansættes. Men det afgørende for børnene er, at den kommer, og at det bliver med fuld tryk, sagde Michael Ziegler i debatten.

arrow Budget med børnepakke, højere sfo-takster og lavere skat
09. oktober 2017 kl. 12:00 Opdateret: kl. 10:56
arrow Røde partier med fælles budgetforslag
09. oktober 2017 kl. 12:00 Opdateret: kl. 10:56
arrow Her skal pengene bruges i 2018 - og her skal der spares
09. oktober 2017 kl. 12:00 Opdateret: kl. 10:56

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk