11. december 2017
Tina Lind (til venstre) er tovholder for Halloween-festen, der de seneste år har foregået i Reerslev. Hun fortæller blandt andet, at børnene i landsbyordningen taler en del om, hvad de skal klædes ud som, og de lader sig inspirere af de plakater, der bliver hængt op som noget af det første forberedelse til festen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Tina Lind (til venstre) er tovholder for Halloween-festen, der de seneste år har foregået i Reerslev. Hun fortæller blandt andet, at børnene i landsbyordningen taler en del om, hvad de skal klædes ud som, og de lader sig inspirere af de plakater, der bliver hængt op som noget af det første forberedelse til festen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reerslev går all in på halloween

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reerslev går all in på halloween
Taastrup - 10. oktober 2017 kl. 16:14
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Halloween har gennem de seneste år fået en særlig fremtrædende plads i løbet af efteråret i Reerslev. Hele landsbyordningen, der består af skole, SFO, børnehave og vuggestue, går sammen om en årlig Halloweenfest, som børnene begynder at forberede med pynt før efterårsferien. I skolen får børnene forklaret, hvad halloween er, og selve festen i Reerslev foregår sidste torsdag i oktober - mens den egentlige halloween altid falder på 31. oktober.

»Vi holder et brag af en halloween-fest den sidste torsdag i oktober fra om eftermiddagen. Vi lægger op til, at både børn og voksne klæder sig ud til selve festen, og så laver vi flere forskellige konkurrencer, såsom mest uhyggelige kage og uddeler priser til de bedst udklædte i fem aldersinddelte kategorier fra vuggestue til voksne,« siger pædagog Tina Lind fra Reerslev Skoles Landsbyordning.

Det er femte år, at hun har været tovholder på halloween-festen i Reerslev, men festen har eksisteret længere end det.

Halloween-festen startede med at blive afholdt i SFO'en, men har efterhånden fået en sådan tilslutning, at den er blevet rykket til Reerslev Skoles fællessrum og -lokaler.

Til selve festen er skolen pyntet op med alt fra dukker til spindelvæv og lanterner, der er lasershow baseret på Michael Jacksons sang Thriller, sminkeværksted og sanserum. Man har mulighed for at tage egen mad med til grills, der er sat op til formålet, og festen slutter tids nok til, at de mindste deltagere kan nå hjem i seng.

Inden festen er der en hel del forberedelse, og Tina Lind har allerede i begyndelsen af september holdt de første planlægningsmøder.

»Op til festen bliver der arbejdet i kreative værksteder og vi pynter op. Det første, der sker, er at vi hænger en plakat op med billeder fra sidste års fest, som får børnene til at snakke om idéer til udklædning, og lige før efterårsferien sætter vi børnene i gang. Jeg tror, at børnene hygger sig med det. Børn elsker jo at klæde sig ud, og de pyntede kager vækker begejstring. Det er sjovt for dem at være kreative, og vi arrangerer det sådan, at de mødes på tværs,« siger Tina Lind.

»Det bliver større og større hvert år. Vi har engagerede ansatte i landsbyordningen, der gider det her, og det smitter af på børnene. Og det er fedt at se, at folk i Reerslev bakker op om det, og at vi voksne fester sammen med børnene,« siger Tina Lind og giver udtryk for at hun helt personligt godt kan lide at bygge det hele op, at klæde sig ud på dagen og se, at folk kommer hinanden ved.

Kirken er også med
Også Reerslev Kirke er med til markere lidt uhygge i anledning af halloween med en gyserfilmaften - nok mest for voksne og større børn - der arrangeres af menighedsrådet i den gamle præstegård den 31. oktober kl. 19. Derudover afholdes der allehelgens gudstjeneste første søndag efter den 31. oktober - i år er det den 5. november kl. 16 i kirken. Allehelgens gudstjeneste er en fast tradition i den danske folkekirke.

Allehelgensdag er nu en mindedag for alle afdøde.

»I Reerslev Kirke mindes vi de afdøde den 5. november til allehelgens gudstjenesten, hvor vi tænder lys for hvert af de sognebørn, der er død i løbet af året, samtidig med at vi siger deres navn. På forhånd har vi ringet til de pårørende og hørt, om det er i orden. I våbenhuset kan man så tage et kegleformet lys og tænde ude på gravene,« fortæller sognepræst i Reerslev Kirke, Jakob Schilling.

Han fortæller, at halloween bliver markeret i kirken efter en forespørgsel fra landsbyens indbyggere.

»Traditionen halloween er jo vokset ud af allehelgen og har fået et friere og folkeligt islæt. Jeg mener, at der skal være plads til både gamle og nye traditioner. Folk har spurgt, om ikke vi i kirken kan lave noget i forbindelse med halloween, så det gør vi - også for at invitere folk ind. Vi gør generelt en del for at nå byens børnefamilier, og lige i år falder familiegudstjenesten den 2. november kl. 17 sammen med afslutningen på mini-konfirmander, så mini-konfirmanderne skal være med til at forme familiegudstjenesten, som jeg regner med får et halloween-præg,« siger Jakob Schilling.

I den tid han har været præst i Reerslev har Jakob Schilling også tilbudt at fortælle landsbyordningens børn om halloween og allehelgen i slutningen af oktober. Det sker også i år, hvor i al fald 2. klasse på Reerslev Skole skal forbi kirken i den anledning.

»I den sammenhæng optræder jeg som en ekspert med særlig viden om et emne. Jeg er ikke forkyndende og prædiker ikke for børnene. Men de kommer op i kirken, jeg fortæller lidt, og så stiller de en masse spørgsmål, som de har på hjerte og som de har forberedt i klassen, inden de ankommer til kirken,« siger Jakob Schilling.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk