16. januar 2019
Indenfor i Racehall kommer der fart over feltet på de hurtige gokarts - nogen af dem har en topfart på 100 km/t.
gallery icon

Se billedserie

Indenfor i Racehall kommer der fart over feltet på de hurtige gokarts - nogen af dem har en topfart på 100 km/t.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Racehall sætter kurs mod Høje-Taastrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Racehall sætter kurs mod Høje-Taastrup
Taastrup - 13. juni 2018 kl. 06:12
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er Danmarks største indendørs racerbane kommet et skridt nærmere en realisering i Høje Taastrup. En ny lokalplan er i hvert fald på trapperne, og den åbner mulighed for at etablere en knap 13.000 m2 stor racehall i det regionale fritidsområde, vest for Bondehøjvej og nord for Roskildevej, skriver DAGBLADET Roskilde.

Gokarthallen må maksimalt være 15 meter høj og kommer også til at rumme en restaurant og konferencelokaler, og lokalplanen giver mulighed for en mindre servicebutik/kiosk.

I alt forventes cirka 120.000 besøgende om året, og åbningstiden bliver klokken 10.00 - 22.00.

Derudover er der i lokalplanen sat begrænsninger for, hvor meget aktiviteterne må larme, men støjen vurderes ikke at blive et problem, da de larmende aktiviteter foregår inde i hallen.

- Udvalget har været meget optaget af at sikre, at der ikke ville komme udfordringer med støj, og vi har fået sikkerhed for, at man ikke kan høre nævneværdig støj, siger Peter Faarbæk (S), formand for plan- og miljøudvalget.

Og den vurdering er tidligere blevet bekræftet af Poul Plougmann, der er bestyrelsesformand i virksomheden Racehall A/S, der står bag den nye bane.

- Vi har selv nogle helt specifikke krav til byggeriet og den påvirkning, det har på omgivelserne, eksempelvis hvad angår støj og indeklima. Vi har jo også nogle medarbejdere, der skal være der hver dag, så alt skal selvfølgelig være i orden, har han tidligere sagt til DAGBLADET Roskilde.

Bygherre har ønsket en 'ferrari-rød' facade på indgangsbygningen foran selve hallen, hvilket sammen med skiltningen, en rød LED-oplyst kant på rundbuen og hallens dimensioner giver et forholdsvis markant udtryk.

Derfor har administrationen foreslået, at der bør plantes træer mellem hallen og Roskildevej, som vil give et grønt modspil, og det har udvalget fulgt.

- Der var i udvalget forståelse for ønsket om et markant indgangsparti, men det er også vigtigt, at der kommer beplantning ud mod Roskildevej, så det kommer til at falde mere naturligt ind i området, siger Peter Faarbæk.

Projektet med Racehallen er uafhængigt af Nordic Water Universe, og den foreløbige forventning er, at der kan tages første spadestik til byggeriet af racehallen i foråret 2019.

Lokalplan 2.23.7 skal nu også behandles af byrådet den 19. juni, og hvis politikerne nikker ja, skal den sendes i høring i otte uger, før den kan endeligt vedtages.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk