24. november 2017
Steffen Ringgaard Andresen kunne i februar fejre 25 års jubilæum som sognepræst ved Rønnevang Kirke. De seneste 13 år har han også fungeret som provst for Høje Taastrup Provsti, men nu vender han næsen mod København, hvor han skal være sognepræst ved Vor Frue Kirke. Foto: Kenn Thomsen
Steffen Ringgaard Andresen kunne i februar fejre 25 års jubilæum som sognepræst ved Rønnevang Kirke. De seneste 13 år har han også fungeret som provst for Høje Taastrup Provsti, men nu vender han næsen mod København, hvor han skal være sognepræst ved Vor Frue Kirke. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Provsten takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provsten takker af
Taastrup - 16. april 2017 kl. 12:26
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 25 år som sognepræst og 13 år som provst siger Steffen Ringgaard Andresen farvel til Høje-Taastrup for at starte som sognepræst ved Domkirken i København. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg siger bestemt ikke farvel, fordi jeg er ked af at være her. Jeg kan bare ikke sige nej til de nye udfordringer, lyder det fra Steffen Ringgaard Andresen, der den 1. juni skifter jobbet som sognepræst og provst i Høje-Taastrup ud med stillingen som sognepræst ved Vor Frue Kirke i København.

- Jeg har nok vidst de sidste tre-fire år, at jeg ikke skulle være provst resten af min tid i folkekirken. Det er et ret arbejdstungt job med meget administration og økonomi, og jeg synes, det er kommet til at fylde for meget. Jeg har været utrolig glad for at være provst, men jeg savner ordentlig tid til at være sognepræst, siger Steffen Ringgaard Andresen og fortæller, at han længe har vidst, at hvis den rette stilling dukkede op, så ville han slå til.

- Så da en stilling som sognepræst ved Domkirken i København blev slået op, var jeg slet ikke i tvivl: Det ville jeg gerne prøve, siger han.

Det skyldes dels Domkirkens centrale placering i hjertet af København.

- Det er et stort anderledes rum, også mentalt, hvor der sker så mange spændende ting. Jeg glæder mig dels til det almindelig præstearbejde med de kirkelige handlinger og sjælesorg, men også til alt det udenom. Jeg tror, at folkekirken har brug for at stå lidt på tæer og tænke over sammenhængen mellem kirke og samfund - at bringe kirken i samtale med den senmoderne tid, vi lever i. Den strømning får jeg rig mulighed for at deltage i ved Domkirken, siger han til DAGBLADET Roskilde.

Trods glæden over de nye udfordringer, er det ikke uden vemod, at Steffen Ringgaard Andresen siger farvel til Høje-Taastrup. Han understreger gentagne gange, at han har været utrolig glad for sin tid i Høje-Taastrup.

- Men måske er det også godt for sognet, at der kommer et helt nyt blik på det. Rønnevang Kirke er fra 1976, og der var en sand pionerånd, da jeg kom hertil, og den har været med til at opdrage mig som præst. Men nu er der et generationsskifte i gang, og kirken står nu med to unge præster og et nyt menighedsråd med flere unge medlemmer - så skal jeg ikke sidde som gammel nestor og bremse dem i deres udvikling, siger han.

- Det samme gør sig gældende i provstiet: Det er et godt tidspunkt at skifte. Nu er der styr på økonomien, så jeg tror, at det vil være godt med en ny provst, der er mere tydelig i sin ledelsesstil og kan sætte en retning for, hvor man vil hen. Så jeg tager ikke herfra med dårlig samvittighed, siger Steffen Ringgaard Andresen med et smil.

56-årige Steffen Ringgaard Andresen bor i dag i Taastrup, men med det nye job er planen at flytte til København.

Han har frabedt sig en stor afskedsreception i Rønnevang Kirke, fordi der i februar måned blev holdt en stor reception i forbindelse med hans 25 års jubilæum.

Men han holder afskedsgudstjeneste søndag den 28. maj, hvorefter der vil være udvidet kirkekaffe, som han håber, at mange har lyst til at deltage i.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk