31. juli 2021
- Det er meget interessant, at vi ser verden og Gud forskelligt. Ingen præst vil have det samme gudsbillede. Man skaber det ud fra hvad man oplever i sit liv, mener Rachel Wille Christoffersen, der er ansat som præstevikar i Ansgarkirken. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

- Det er meget interessant, at vi ser verden og Gud forskelligt. Ingen præst vil have det samme gudsbillede. Man skaber det ud fra hvad man oplever i sit liv, mener Rachel Wille Christoffersen, der er ansat som præstevikar i Ansgarkirken. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præst: - Man kan ikke sige, at et liv er ubetydeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Præst: - Man kan ikke sige, at et liv er ubetydeligt
Taastrup - 01. april 2021 kl. 20:12
Af Lisbeth Jansen

Kirkegængerne i Ansgarkirken i Hedehusene har måske allerede bemærket, at der er i øjeblikket er et nyt ansigt i kirken. Det er den 47-årige præst Rachel Wille Christoffersen, som lige før påske er tiltrådt som barselsvikar for Elisabeth Novrup Børch.

arrow Læs også: Debat: Tak til for et løft i låget

Den første lokale gudstjeneste har Rachel Wille Christoffersen allerede holdt. Det var palmesøndag.

- Jeg glæder mig meget til at arbejde i Ansgarkirken. Kirkerummet er meget anderledes end i de kirker, jeg har arbejdet i før. Det er et fantastisk rum med et moderne udtryk og de farvede stole. Jeg har været vant til kirker fra middelalderen, hvor der også er en mere traditionel tilgang til valg af salmer og musik. Allerede nu ved jeg, at der i Ansgarkirken vælges musik, der er mere nutildags og rytmisk, og det glæder jeg mig til at være med i, siger Rachel Wille Christoffersen.

På forhånd kender den nyansatte vikar også kirkens præst Frances Benzon.

- Jeg kender Frances fra dengang, jeg arbejdede i Kongens Lyngby. Der var hun i et nabosogn, og vi har blandt andet været på en tur til Israel sammen, siger Rachel Wille Christoffersen.

Født i Norge

Hun blev selv færdiguddannet ved Københavns Universitet i 2005 og har arbejdet som præst de seneste ni år. Først i forskellige vikariater, og siden i faste stillinger ved kirker i Kongens Lyngby og Gladsaxe. Undervejs har hun både fået erfaring med børn og unge samt erfaring med ældre som plejehjemspræst.

Rachel Wille Christoffersen er født i Norge, vokset op i Helsingør og bor nu i Birkerød med sin mand og deres to børn på 13 og 11 år. Når hun ikke arbejder, bruger hun meget tid på sin familie og på at gå lange ture ude i naturen. Familien har også lige anskaffet sig en hundehvalp.

Egentlig var det hendes oprindelige plan at blive lærer, der blandt andet skulle undervise i kristendom. Men det var ikke nok, da hun først kom i gang.

- Jeg synes kristendom var spændende på lærerseminariet. Jeg kunne bare mærke, at jeg hellere ville stå i en kirke end i et klasseværelse. Så at blive præst var noget, der kom snigende ad en omvej, fortæller hun.

Lytter til livsberetninger

Det er især mødet med sognets medlemmer, der er essentielt for hende.

- Det er vigtigt at kunne møde folk og forhåbentlig give dem nogle gode ord, der kan hjælpe dem i deres liv. Jeg er ved at tage en efteruddannelse i sjælesorg. Det er vigtigt for mig at kunne hjælpe folk, der står i en svær situation. Det er vigtigt, at de føler sig set og hørt, siger hun og fortsætter.

- Jeg er ret vild med de samtaler, jeg som præst har med folk før en dåb, et bryllup og også før en bisættelse. Nogle gange er det en let samtale. Andre gange er det en svær samtale. Uanset hvad bliver livet vigtigt i sådan en situation, for vi taler om de store ting i livet. Mit udgangspunkt er at lytte til, hvor dem, jeg taler med, er i deres liv. En gang i mellem inddrager jeg mig selv, men jeg er bevidst om ikke at tage fokus fra deres fortælling. Det der især er fantastisk er, at alle har en livshistorie. Alle har et liv på godt og ondt. Man kan ikke sige, at et liv er ubetydeligt. Det synes jeg er stort. Alle liv har værdi, siger præsten.

Det er samtidig vigtigt for Rachel Wille Christoffersen ikke at være belærende.

- Jeg lægger vægt på ikke at være formanende, og at vi i stedet får en dialog. Det er meget interessant, at vi ser verden og Gud forskelligt. Ingen præst vil have det samme gudsbillede. Man skaber det ud fra hvad man oplever i sit liv. Det er forskelligt, fordi vi er forskellige. Det vigtige er så at have en åben dialog, siger hun.

Det vil både være gudstjenester såvel som kirkelige handlinger som dåb og vielser, den nye præst vil forestå. Og åbnes samfundet lidt mere, så det er muligt at holde andre typer arrangementer i kirken eller sognehuset, vil Rachel Wille Christoffersen også være med her.

arrow Bliv klogere på kunst i byrummet
09. marts 2021 kl. 15:43 Opdateret: kl. 23:54
arrow Kirke holder fastelavn to-go
09. februar 2021 kl. 19:39 Opdateret: kl. 10:24
arrow Nyt tilbud: Få en rolig stund i kirken
02. februar 2021 kl. 12:04 Opdateret: kl. 15:37

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?