23. september 2021
To tennisklubber fik en god idé om at etablere padelbaner. Her er det Jørgen Skovbæk, TIK Tennis (tv.) og Børge Korsholm, Hedehusene Tennis (th). De to klubber har henholdsvis 165 medlemmer og knap 300 medlemmer. Foto: Jens Bjerge
gallery icon

Se billedserie

To tennisklubber fik en god idé om at etablere padelbaner. Her er det Jørgen Skovbæk, TIK Tennis (tv.) og Børge Korsholm, Hedehusene Tennis (th). De to klubber har henholdsvis 165 medlemmer og knap 300 medlemmer. Foto: Jens Bjerge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populær sport stormer frem: Nu kommer den til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Populær sport stormer frem: Nu kommer den til byen
Taastrup - 01. marts 2021 kl. 06:12
Af Kasper Ellesøe

Snart er der mulighed for at dyrke endnu en form for sport i Hedehusene.

arrow Læs også: Padelbane åbner snart

Hedehusene Tennisklub er nemlig i gang med at etablere en padelbane nær Hedehusene Hallen.

Det er et fælles projekt mellem Hedehusene Idrætscenter og Taastrup Idræts Center. Det fortæller Jens Bjerge, der er formand for førstnævnte, og en af tovholderne projektet, hvor der også kommer to padelbaner i Taastrup.

- Vi har netop sendt ansøgning om byggetilladelse af sted for alle tre baner, og så regner vi med, at man til maj kan spille padel i Hedehusene, siger Jens Bjerge.

Han ser frem til, at den nye sportsgren kommer til byen.

- Når der også kommer en masse nye mennesker til Nærheden, så er vi også nødt til at forny os, og derfor er det super godt, at vi kan tilbyde padel. Og den helt store fordel er, at det er en sport, der kan spilles af alle fra 12 år og opefter, siger Jens Bjerg.

Den nye padelbane vil være forankret i Hedehusene Tennisklub, og det vil primært være en foreningsaktivet

- Så klubben får mulighed for at udbygge deres aktivitet. Men når banen er ledig, så er det også tanken, at man kan leje sig ind på banen, når der er ledige tider. Andet vil være fjollet, hvis der er ledige tider, for håbet er jo, at banen bliver brugt så meget som muligt, siger Jens Bjerge.

Sådan kan padelbaner se ud. Banerne i Hedehusene og Taastrup bliver såkaldte panorama-baner, og ifølge Jens Bjerge er det flotte baner. Foto: Jens Bjerge

Padel er en af de sportsgrene der er allermest på vej. Det ses blandt andet på antallet af baner i Danmark. i 2019 var der 99 baner, i 2020 var der 203 baner, og i 2021 forventer Dansk Padelforbund, at man runder 350 baner. I alt regner forbundet med, at der er over 10.000 aktive padelspillere både i foreningsregi og som selvorganiseret idræt.

Borgernær aktivitet

Hver af de tre baner koster cirka 500.000 kroner. Banen i Hedehusene finansieres af Hedehusene Idrætscenter, mens banerne i Taastrup Idræts Center finansieres ved, at man har fået byrådsgodkendt at udskyde et afdrag på et lån til Høje-Taastrup Kommune. Samlet lyder regningen altså på omkring 1,5 millioner kroner.

- Folk har siddet mere inde i den seneste tid, så alt hvad vi kan gøre for at lokke dem ud og bevæge sig, er godt. Så hvis sådan en bane kan hjælp, så er det en billig investering, siger Jens Bjerge og fortæller, at processen startede for et år siden, da Hedehusene Tennisklub og TIK Tennis fik ideen.

For nylig kom det også frem, at der kommer et nyt padelcenter ved siden af Racehall i Høje-Taastrup. Men Jens Bjerge frygter ikke, at de nye foreningsbaner ikke bliver brugt.

- Vi ryster ikke på hænderne, da det er to forskellige måder at dyrke sport på. Vores aktiviteter er de helt borgernære tæt på borgerne, og jeg tror, det kan blive en fordel for os, fordi man her kan være en del af en klub og få venner, siger Jens Bjerge, der også er formand for Idrættens Samfund i Høje-Taastrup Kommune.

Padelbanen i Hedehusene vil ligge ved siden af tennisbanerne ved Hedehuset, mens banerne i Taastrup bliver placeret nær minigolfbanen i Taastrup Idræts Center.

Idrættens Samråd, Taastrup Idræts Center og Hedehusene Idrætscenter ansøgte sidste år Høje-Taastrup Kommune og tilskud til de tre baner, men der var ikke budget til det. I stedet har man nu fundet andre måder at finansiere banerne på.

Etableringen af de tre baner afhænger af, at man opnår byggetilladelse.

arrow Først kom stort padelcenter: Nu er der flere padelbaner på vej
23. februar 2021 kl. 06:29 Opdateret: kl. 10:44

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?