13. august 2020
Børnefestivalen Callisto startede ved Blåkildegård i 2005. Det var kun meningen at holde det et enkelt år, men sådan gik det som bekendt ikke. Den 26. september kommer en corona-venlig Callisto tilbage til Blåkildegaard. Foto: Kenn Thomsen
Børnefestivalen Callisto startede ved Blåkildegård i 2005. Det var kun meningen at holde det et enkelt år, men sådan gik det som bekendt ikke. Den 26. september kommer en corona-venlig Callisto tilbage til Blåkildegaard. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populær festival vender tilbage - og det bliver i nostalgiske rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populær festival vender tilbage - og det bliver i nostalgiske rammer
Taastrup - 31. juli 2020 kl. 05:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De frivillige bag børnefestivalen Callisto i Høje-Taastrup Kommune er normalt ikke til at stoppe, men midt i planlægningen i foråret, blev alle planer ødelagt på grund af coronaudbruddet.

Restriktioner betød, at man måtte aflyse årets børnefestival.

Det gjorde ondt i de frivilliges sjæl, og der har helt sikkert manglet en Callisto i byen i løbet af sommeren.

- Vi blev ærgerlige, og sommeren i Callisto har været lidt tam for de frivillige. Men det var rigtigt af os at aflyse vores lille festival, siger børnefestivalens talsmand, Carsten Junker.

Men nu har de frivillige i Callisto besluttet at lave en helt utraditionel og corona-venlig børnefestival.

De frivillige vil både kombinere nostalgi og nytænkning ved at præsentere en helt ny corona-venlig Callisto her i 2020.

- Vi føler på mange måder, at vi er bombet tilbage til start! Jeg talte med Lars Spatzek, som er leder af Blaakildegaard Byshistorisk Samling og Arkiv. Han var så sød at hjælpe os i gang, da vi startede i 2005. Han foreslog, om det ikke kunne være sjovt at lave en Callisto på Blaakildegaard igen her i 2020. Da det hele alligevel bliver lidt anderledes i år, skulle vi ikke tænke længe over lokalarkivets gestus, fortæller Carsten Junker.

- Det bliver både nostalgisk og spændende nyt at lave en børnefestival ved Blåkildegård, tilføjer han.

Ikke for stort

Datoen for Callisto bliver 26. september 2020 og de frivillige vil gøre alt for at børnefestivalen bliver med masser af liter håndsprit og afstand.

- Vi må ikke blive for mange gæster på området, og mange af de traditionelle aktiviteter må man vente med til 2021, siger Carsten Junker.

Talsmanden erkender, at ballademagerne i Callisto er vant til at råbe højt og lave en masse reklame, når man har fest for børn og barnlige sjæle, men det må man også neddrosle lidt i år, for at der ikke kommer for mange.

Der er dog også plads til nye skæve ideer - og blandt andet kommer der nogle aktiviteter i ugen op til Callisto for at sprede det hele lidt ud.

Initiativtagerne kalder Callisto for »Dammarks mindste festival«, og det kan være, at de for en gang skyld kan leve op til sit kælenavn...

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk