26. februar 2021
Byrådsmedlem Emil Viskum (EL) har brugt to dage i uge 7 på at få indblik i flere kommunale institutioner under institutions- og skoleudvalget. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Byrådsmedlem Emil Viskum (EL) har brugt to dage i uge 7 på at få indblik i flere kommunale institutioner under institutions- og skoleudvalget. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker brugte ferie på at komme ud i virkeligheden: Vil gøre det til tradition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker brugte ferie på at komme ud i virkeligheden: Vil gøre det til tradition
Taastrup - 22. februar 2019 kl. 09:50
Af AF Kasper Ellesøe

Vinterferien ligger først i denne uge i Høje-Taastrup Kommune, og det faktum udnyttede Byrådsmedlem Emil Viskum (EL) til at tage ud i en form for »minipraktik« og besøge en række kommunale institutioner under institutions- og skoleudvalget, som han er medlem af.

- Jeg har længe haft en idé om at komme ud i virkeligheden, efter jeg kom ind i byrådet, men det har været svært at finde tiden, selvom jeg ofte har fri om mandagen. Men alle mandage har været fyldt med læsestof, siger Emil Viskum, der er folkeskolelærer i en anden kommune, der holder vinterferie i uge 7. I løbet af to dage har han været på to skoler, i et børnehus, i en fritidsklub og i Familiens Hus.

- Jeg har boet seks år i kommunen, og jeg føler mig stadig lidt ny. Jeg kan selvfølgelig læse og forstå sagerne i byrådet, men virkeligheden er en anden, når man sanser den og ser nogle rigtige mennesker og historier, siger Emil Viskum.

Især besøget i Familiens Hus gjorde stort indtryk.

- I min tid i byrådet har det været en øjenåbner, at se, at det sværeste for borgerne er, når de kastes rundt i forskellige centre i kommunen med deres sager, så det nærmest kræver, at man er jurist for at forstå det. I Familiens Hus er et lille intimt sted med forskellige fagligheder, der formår at hjælpe som en enhed. Det har været en øjenåbner, og det er jeg vildt imponeret over, siger han.

Besøgene rundt i kommunen har gjort så stort indtryk, at han nu har ambitioner om flere praktikbesøg i fremtiden.

- Det har været en kæmpe hjælp, og jeg tænker, at det kan blive en tradition at komme ud og se en del af kommunen mindst en gang om året, og jeg synes, at alle politikere bør gøre det. Som politiker sidder man med en masse måltal og beslutter noget ud fra. Men det, der betyder noget, er at høre borgerne, hvad det betyder, når vi beslutter noget. Det gør indtryk at høre om engagementet og bekymringerne og blive vist rundt af nogle unge i fritidsklubben. At se noget virkelighed gør indtryk, siger Emil Viskum.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?