26. januar 2020
Arkivfoto: Thomas Olsen
Arkivfoto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet stopper knivbevæbnet narkobilist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet stopper knivbevæbnet narkobilist
Taastrup - 11. september 2019 kl. 17:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 11. september kl. 00.37 standsede en politipatrulje en 20-årig mandlig bilist på Skolevej i Taastrup. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han kørte desuden uden kørekort, hvorfor han ligeledes blev sigtet for kørsel uden førerret. Manden havde en kniv på sig, som overtrådte knivloven, hvorfor han blev sigtet for dette. Han erkendte alle tre sigtelser i øjeblikket.

Narkotikakørsel
Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.

Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.

Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk