25. maj 2019
Politiet sætter øget fokus på gaderæs i blandt andet Ishøj og Høje-Taastrup. Foto: Thomas Olsen
Politiet sætter øget fokus på gaderæs i blandt andet Ishøj og Høje-Taastrup. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet øger indsatsen mod gaderæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet øger indsatsen mod gaderæs
Taastrup - 13. maj 2018 kl. 17:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Støj, røg, ræs og hjulspin. De såkaldte 'stribe'-arrangementer med motorinteresserede unge i blandt andet Høje-Taastrup og Ishøj skaber trafikfare og utryghed - og de kan vente sig skærpet opmærksomhed af politiets motorkyndige færdselsbetjente.

Allerede i sidste weekend satte Københavns Vestegns Politi ind mod gaderæs-arrangementer i industriområder i Ishøj og Avedøre Holme.

I Ishøj udløste det fredag aften en stribe fartsigtelser, som nu medfører bøder, klip og at fire kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, mens to står til at miste det.

Lørdag udløste fartmålinger i Avedøre flere bøder og klip, så nu står syv til en betinget frakendelse, mens fem kommer til at miste kørekortet.

- Der bliver kørt stærkt, og det skaber utryghed, ulempe og fare for både deltagere og beboerne nær områder med 'striber'. Derfor øger vi vores opmærksomhed ved kommende arrangementer med færdselsindsatser. Jeg vil kraftigt opfordre deltagerne til at holde sig inden for færdselslovens grænser, siger politikommissær Kim Madsen, Københavns Vestegns Politis færdselssektion.

Politikommissæren tilføjer, at fartmålinger igen vil blive en del af politiets indsats, og at det ofte medfører frakendelser af førerretten - ganske som i denne weekend. Her blev der blandt andet målt hastigheder på 151 km/t på en vej til 60 km/t og 128 km/t på en vej til 60 km/t.

Traditionelt har der været såkaldte 'striber', det vil sige veje, hvor motorinteresserede mødes og blandt andet kører ræs eller væddeløbskørsel - i Ishøj, Høje-Taastrup, Glostrup og Avedøre. Der er ofte tale om arrangementer, som kan flytte sig rundt og arrangeres ret spontant.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk