23. september 2021
Nordsjællands Politi har blandt andet offentliggjort dette billede af Thomas Gotthard. Foto: Nordsjællands Politi
gallery icon

Se billedserie

Nordsjællands Politi har blandt andet offentliggjort dette billede af Thomas Gotthard. Foto: Nordsjællands Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet beder om hjælp fra borgere i mulig drabssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet beder om hjælp fra borgere i mulig drabssag
Taastrup - 18. december 2020 kl. 16:13
Af Kasper Ellesøe

- Han har jo tilknytning til området så det er i den grad relevant at høre noget fra folk i området.

arrow Læs også: Efter fund i Maria-sagen: Drabschefen holder kortene tæt til kroppen

Ordene kommer fra Lau Lauritzen, der er efterforskningsleder hos Nordsjællands Politi i sagen om sognepræst Thomas Gotthard, der er sigtet for at have dræbt sin hustru Maria From Jakobsen, som han har hus og børn med i Frederikssund.

- Vi er meget interesseret i hans færden, og om nogen har set ham i det tidsrum, som vi er interesserede i, i de biler og med den påklædning i det , som vi har efterlyst på billeder, siger Lau Lauritzen.

Han henviser til fredagens pressemeddelelse, hvor Nordsjællands Politi spurgte om offentlighedens hjælp om Thomas Gotthards færden fra den 23. oktober til den 15. november, hvor han blev anholdt. Maria From Jakobsen blev meldt savnet den mandag den 26. oktober.

Den dag var Thomas Gotthard iført Koboltblå kort jakke, Mørk skjorte med hvide tern, Mørkeblå cowboybukser, Uldent halstørklæde, Hvide snøresko med mørkebrune såler, og så var han glatbarberet, men politiet oplyser, at han i løbet af den periode, hvor Nordsjællands Politi søger oplysninger om hans færden, har anlagt fuldskæg.

Thomas Gotthard er 44 år og beskrives som 202 cm høj, spinkel af bygning med mørkeblondt hår og blå/grå øjne.

Derudover søger politiet også oplysninger fra borgere, som har set en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345, en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908 og en trailer med registreringsnummer BM 5447.

- Vi er især på jagt efter de ubevidste vidner, der har set, hørt eller registreret noget i tidsrummet, og som kan genkende Thomas eller en der ligner, specielt omkring den 26. oktober. Vi er ved at lukke sorte huller i tidslinjen om hans færden, som vi arbejder minutiøst på at kortlægge, siger Lau Lauritzen.

Han fortæller, at Nordsjællands Politi ad flere omgange har været til stede i Hedehusene og efterforsket, nogle gange dagligt. Hvilke steder man har haft kig på, vil Lau Lauritzen ikke ud med.

- Vi vil hellere have at folk melder ind med noget, de har set, og så tjekke op på det. Vi vil ikke udpege specifikke områder, men hele området omkring Hedehusene er relevant, siger Lau Lauritzen.

Thomas Gotthard blev anholdt den 15. november og derefter varetægtsfængslet. Han har i forbindelse med sagen været beskyttet af navneforbud, der blev ophævet fredag, hvor politiet offentliggjorde hans navn og billede.

Thomas Gotthard har gennem sagen nægtet sig skyldig til retsmøderne, som alle har været ført for lukkede døre. Derfor kendes sagens nærmere omstændigheder ikke, ligesom Thomas Gotthards forklaring ikke kendes.

I billedgalleriet øverst kan man se de billeder, som Nordsjællands Politi har offentliggjort i forbindelse med sagen.

arrow Politiet med gennembrud i Mariasagen
04. juni 2021 kl. 11:13 Opdateret: kl. 11:13
arrow Menighedsrådsmedlem om drabssag mod præst: - Det kom som et chok
27. april 2021 kl. 20:12 Opdateret: kl. 09:46
arrow Præst tiltales for drab på forsvunden hustru
26. april 2021 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:17

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?